اثر تیمول بر آلودگی باکتریایی Pectobacterium sp در کشت بافت گل لاله واژگون
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,850
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIBIOTECH03_532
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392
چکیده مقاله:
لاله واژگون Fritillaria imperialis L. از گیاهان پیازی بود و به لحاظ ارزش تجاری جز گیاهان با ارزش محسوب میشود ولی در حالت کلی روند تکثیر در بین گیاهان کند میباشد. امروزه کشت بافت برای چنین گیاهان با ارزشی روزبهروز در حال گسترش است. علیرغم اینکه این روش به عنوان یک ابزار کارآمد برای تکثیر سریع گیاهان پیازی محسوب میشود اما بزرگترین مشکل در این تکنیک آلودگی است. به منظور مطالعه تأثیر ترکیبات گیاهی بر جلوگیری از رشد آلودگی باکتریایی Pectobacterium sp در کشت بافت گل لاله واژگون، تیمول در غلظتهای 1٬000 - 100 پی پی ام در محیط کشت MS موراشیگ اسکوک استفاده شد. در این آزمایش تأثیر تیمول برای سه رقت از باکتری کلونی خالص، 0/2 - 0/1 : OD: 2 : OD به طور جداگانه بررسی شد. نتایج نشان داد که در دو رقت از باکتری با افزایش غلظت تیمول بازدارندگی رشد باکتری افزایش یافت به طوری که غلظت 400 پی پی ام در 0/2 - 0/1 : OD و غلظت 700 پی پی ام در 2 : OD در مقایسه با تیمار شاهد به طور کامل اثر بازدارندگی داشتند ولی افزایش غلظت تیمول کمترین تأثیر معنی دار را در مقایسه با شاهد سوی رشد کلونی خالصه باکتری داشت. این نتایج گویه پس بازدارندگی ترکیبات گیاهی از رشد باکتری آلوده کننده محیط کشت گیاهی است .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا افتخاری
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی - دانشکده کشاورزی - دانشگاه مح
اسماعیل چمنی
استادیار گروه علوم باغبانی - دانشکده کشاورزی - دانشگاه محقق اردبیلی
محمود باقری خیرآبادی
مربی گروه گیاه پزشکی - دانشکده کشاورزی - دانشگاه محقق اردبیلی
فروغ الدین زرگرزاده
مربی گروه گیاه پزشکی - دانشکده کشاورزی - دانشگاه محقق اردبیلی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :