کاربرد تیمار گاما آمینو بوتیریک اسید بر آسیب سرمازدگی و خواص آنتی اکسیدانی موز رقم ̓کاوندیش̒ (Musa acuminata cv. Cavendish) در طی انبارمانی سرد
محل انتشار: مجله علوم باغبانی، دوره: 38، شماره: 2
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 98
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHSUM-38-2_014
تاریخ نمایه سازی: 16 مرداد 1403
چکیده مقاله:
در این پژوهش، تاثیر تیمار پس از برداشت گاما آمینو بوتیریک اسید (گابا) با غلظت های (صفر، ۲/۵ و ۵ میلی مولار) به صورت غوطهوری به مدت پنج دقیقه بر سرمازدگی و خواص آنتی اکسیدانی میوه موز در طی نگهداری در دمای پنج درجه سلسیوس مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونه برداری هر چهار روز یک بار در روزهای صفر، ۴، ۸، ۱۲، ۱۶، ۲۰ و ۲۴ انبارمانی انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام گرفت. صفات مختلفی از قبیل آسیب سرمازدگی، مالون دی آلدهید، آنزیم های آنتی اکسیدانت شامل کاتالاز، آسکوربات پراکسیداز، پراکسیداز، سوپراکسید دیسموتاز، ظرفیت مهار رادیکالهای DPPH و میزان تجمع H۲O۲ مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج این پژوهش نشان داد که میزان سرمازدگی در میوه های موز در پاسخ به تیمار ۵ میلی مولار گابا کمتر بود که با کاهش نشت یونی و تجمع مالون دی آلدهید همراه بود. میوه های شاهد، بیشترین میزان نشت یونی و آسیب سرمازدگی را داشتند. میزان فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانی و هم چنین ظرفیت آنتی اکسیدانی در میوه های موز در طی دوره انبارمانی سرد تحت تاثیر تیمارهای گابا در مقایسه با شاهد افزایش یافت. میزان تجمع H۲O۲ که از مهم ترین شاخصهای تنش اکسیداتیو در سلول است، تحت انبارمانی در دمای پایین در شاهد بیش از تیمارهای گابا افزایش یافت. در تیمار ۵ میلی مولار گابا میزان H۲O۲ در طی دوره انبارمانی تقریبا ثابت ماند. به طور کلی، تیمار ۵ میلی مولار گابا موثرترین تیمار برای کاهش اثرات سرمازدگی و حفظ خواص آنتی اکسیدانی میوه های موز رقم ̓کاوندیش̒ در دوره انبارمانی طولانی مدت بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا پاک کیش
بخش علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
سمیه مهاجرپور
بخش علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
صفورا سعادتی
بخش علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :