چند شکلی ریزماهواره ای و تنگنای ژنتیکی در جمعیت بز نجدی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 927
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIBIOTECH03_351
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392
چکیده مقاله:
جمعیت های بز ایران به عنوان یکی از ذخایر ارزشمند منابع بزهای جهان شناخته شده اند. این مطالعه برای تجزیه وتحلیل ژنتیکی در سطح مولکولی در جمعیت بزهای نجدی با استفاده از سیزده نشانگر ریز ماهواره انجام شد. تعداد کل آللهای مشاهده شد 1ه 8 آلل با میانگین 6.23 آلل در هر جایگاه و دامنه بین 3 آلل در ریزماهوار ه OarAE133 و 9 آلل در ریزماهواره OarJMP23 برآورد گردید. مقادیر هتروزایگوتی مشاهده شده، محتوای اطلاعات چندشکلی، شاخص شانون و هتروزیگوتی مورد انتظار به ترتیب 0.78 ، 0.71 ، 1.58 و 0.75 برآورد گردید. فقط چهار جایگاه از سیزده جایگاه مورد مطالعه در تعادل هاردی واینبرگبود. میانگین همخونی Fis برابر 0.042 - بود و از 13 جایگاه فقط پنج جایگاه دارای Fis مثبت و بقیه منفی بودند. فرضیه وجود تنگنای ژنتیکی بر پایه سه مدل جهش SMM وTPM ، IAM استفاده از سه نوع آزمون علائم ، استاندارد کردن تفاوت ها و ویلکاکسون مورد آزمون قرار گرفت که نتیجه نشان از عدم وجود تنگنای ژنتیکی برای جمعیت مذکور در سالهای اخیر را تایید کرد. ای 3ن 1 جایگاه میکروستلایت می تواند جهت مطالعات ژنتیکی و ارزیابی ساختار جمعیت ها در جمعیت های بز ایران مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بیژن محمودی
دانشجوی دکتری تخصصی ژنتیک ، گروه ژنتیک، دانشگاه دولتی باکو و کارشناس ا
مرتضی دلیری
استادیار پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، گروه بیوتکنولوژی د
بهمن پناهی
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه بیوتکنولوژی گیاهی، دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :