بررسی میزان بیان ژن FRY1 و فعالیت چرخه بیوسنتز اتیلن در گیاهان موتانت old101

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 939

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_312

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

اتیلن از جمله هورمونهای گیاهی است که نقش مهمی در القای فرایند پیری در گیاهان دارد. فعالیت چرخه بیوسنتز اتیلن در گیاه آرابیدوپسیس با استفاده از واکنش Triple Response بررسی میشود. در این روش بذور آرابیدوپسیس در محیط کشت MS حاوی ACC پیش ساز اتیلن( کشت و برای مدت 5 روز در تاریکی مطلق نگهداری میشوند. سپس طول ریشه چه و هیپوکوتیل در ژنوتیپهای مورد بررسی مقایسه میشوند. در این تحقیق طول ریشه چه گیاهچه های مادری Ler-0 با ژنوتیپ موتانت old101 مقایسه شدند. نتایج آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار SAS و طرح آماری مناسب نشان میدهد که روند کاهش طول ریشه چه با افزایش غلظت ACC در دو ژنوتیپ اختلاف معنی داری ندارد. بنابراین ژنوتیپ موتانت مانند ژنوتیپ مادری از مسیر بیوسنتز نرمالی برخوردار است. لذا موتاسیون old101 موجب تغییر فعالیت مسیر بیوسنتزی اتیلن نشده است. از آنجائیکه گیاهچه های old101 حاوی یک موتاسیون نقطه ای در ژن FRY1 هستند، لذا میزان بیان نسبی ژن FRY1 در ژنوتیپهای Ler-0 و old101 تحت تیمار اتیلن در گیاهان 21 و 33 روزه مورد بررسی قرار گرفت. میزان نسبی بیان ژن FRY1 در گیاهان 21 روزه مادری و موتانت تفاوت معنی داری را نشان نداد. بیان این ژن در گیاهان 33 روزه مادری در شرایط نرمال، افزایشی بمیزان 4 برابر و تحت تیمار اتیلن، افزایشی بمیزان 2/5 برابر را در مقایسه با گیاهان موتانت نشان میدهد. این بدان معنی است که میزان بیان ژن FRY1 با افزایش سن گیاهان افزایش می یابد. چون میزان بیان این ژن در گیاهان موتانت کمتر است لذا گیاهان موتانت از نظر مولکولی جوانتر هستند.

نویسندگان

حمیده طاهری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گی

رضا شیرزادیان خرم آباد

استادیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان

علی اعلمی

استادیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان

حبیب الله سمیع زاده

دانشیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Guzman, P., Ecker, J., 1990. Exploiting the triple response of ...
  • Shirzadian- Khorramabad, R., 2008. PhD thesis. Molecular genetic regulation of ...
  • Kevin, L. C., Li, H., Ecker, J., 2002. Ethylene biosynthesis ...
  • Olmedo, G., Goue, H., Gregory, B., Nourizadeh, S., Aguilar- Henonin, ...
  • نمایش کامل مراجع