امکان سنجی استفاده از تکنولوژی رف نوری در طراحی های نوین معماری و شهرسازی به منظور افزایش بهره وری انرژی تجدید پذیر (نور طبیعی)
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 88
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JVFC-5-2_004
تاریخ نمایه سازی: 15 مرداد 1403
چکیده مقاله:
توسعه فناوری های مدرن به دلیل مزیت های محیط زیستی، اقتصادی و اجتماعی، به عنوان یک زیرساخت و اولویت مشترک جهانی تبدیل شدهاست. با توجه به افزایش جمعیت و گسترش محیط انسانساخت و روی آوردن به معماری و طراحی داخلی، تقاضای انرژی برای مصارف گوناگون روز به روز در حال افزایش است. لذا استفاده هوشمندانه از انرژیهای تجدیدپذیر نقش مهمی در بهبود پایداری و بهرهوری انرژی در طراحی معماری دارد. هدف پژوهش حاضر امکانسنجی استفاده از تکنولوژیهای نوین از جمله رف نوری درطراحی معماری با تاکید بر رویکرد افزایش بهرهوری انرژیهای تجدیدپذیر (نور خورشید) در برج آریان همدان است. هدف تحقیق کاربردی، دارای ماهیت کمی و شیوه تحلیل داده ها به صورت ترکیبی، توصیفی-تحلیلی و شبیهسازی است. جمعآوری اطلاعات با بررسیهای میدانی در فضای برج آریان و برداشت داده ها با وسایلی همچون لوکس متر است. با استفاده از نرمافزارهای دیزاینبیلدر و اکوتکت به بررسی نقش رفهای نوری بر تامین روشنایی طبیعی در برج آریان پرداخته میشود. بررسیهای انجامشده بر روی واحد ساختمانی نشان میدهد که، قسمتهای داخلی پلان آن هیچ نور طبیعی را دریافت نمیکند و این مسئله سبب بالا رفتن مصرف انرژی به دلیل روشن شدن لامپها برای تامین روشنایی می باشد. با تعبیه رف نوری که یکی از روش های استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر است، تلاش به رساندن نور به عمق پلان گردید، که این سامانه در انجام وظیفه خود بخوبی عمل نمود و در گرین استار گواهینامه را دریافت نمود. درنهایت این نتیجه حاصل شد که استفاده از رف نوری تاثر بسزایی در کاهش بار سرمایی، گرمایی و مخصوصا افزایش بار روشنایی دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی شعبانیان
دانشگاه ازاد اسلامی همدان
جمال الدین هنرور
دانشگاه ازاد اسلامی همدان
زهرا شکوهی فر
دانشگاه ازاد اسلامی همدان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :