مطالعه و بررسی تنوع ژنتیکی جمعیت های مگس مدیترانه ای Ceratitis capitata در استان مازندران با استفاده از نشانگر میتوکندریایی (ND4) DNA

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 824

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_271

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

نشانگرهای ملکولی از جمله نشانگر های میتوکندریایی ابزارهای مناسبی برای بررسی تنوع ژنتیکی جمعیت های مختلف حشرات از جمله حشرات آفت می باشد. مگس میوه مدیترانه ای از جمله خطرناک ترین آفات درختان میوه در دنیا است که در بسیاری از کشورها از جمله ایران شیوع دارد. این آفت چندسالیست که به باغات مرکبات استان مازندران خسارت جدی وارد می کند. . این آفت در کشورهای مختلف نواحی مدیترانه ای از جنبه های مختلف از جمله تنوع ژنتیکی جمعیت های موجود در کشور بررسی شده اند ولی در ایران هیچ تحقیقی در این زمینه موجود نیست. در این پژوهش، به منظور بررسی تنوع ژنتیکی، جمعیت های مختلف مگس میوه مدیترانه ای، از هشت شهرستان استان مازندران مورد بررسی قرار گرفتند. DNA ژنومی از هر حشره بالغ مگس از جمعیت های مختلف بوسیله کیت استخراج DNA با نام تجاری DNeasy and Blood Tissue Kit (Qiagene, Oberursel Germany) استخراج شدند. یک قطعه 350 bp از DNA استخراج شده توسط یک جفت پرایمر N-4-J-8883/N-4-9243 همانند سازی شدند. محصولاتPCR در ژل آگارز 2% الکتروفورز شدند و توالی یابی DNA توسط شرکت تکاپوزیست انجام شد. توالی های بدست آمده از نظر صحیح بودن با توالی های موجود از این گونه در ژن بانک مطابقت داده شد. توالی های DNA به دست آمده در برنامه Cluxtal X مرتب شدند. نتایج حاصل از بررسی توالی DNA برای یک قطعه 350 bp از (Mitochondrial DNA subunit 4) ND4 نشان می دهد که جمعیت های مختلف مگس میوه در استان مازندران متعلق به یک هاپلوتایپ می باشد. عدم تنوع ژنتیکی در قطعه ND4 نشان می دهد که کلینیزه شدن این آفت در باغات مرکبات شهرهای مختلف استان مازندران اخیرا صورت گرفته است و آفت هنوز فرصت کافی برای ایجاد تنوع ژنتیکی را نداشته است. عدم تنوع ژنتیکی در این آفت می تواند به برنامه های مدیریت کنترل آفت از جمله کنترل شیمیایی آفت کمک شایانی نماید.

نویسندگان

مهسا جبیان

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه ع

معصومه شایان مهر

استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و

محمود محمدی شریف

استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • I.Elfekih, S., Haymer, D. S., Mediouni, j., Hajlaoui, M. R. ...
  • Kourti, A., 1997. Comparison of mtDNA variants among Me diterranean ...
  • Gasparich, G.E. Sheppard, W. S. Han, H. Y., McPheron, B. ...
  • Ochando, M. D., Reyes, C., Callejas, D., Segura. and Fernandez, ...
  • Sheppard, W. S., Steck, W. S. and McPheron, B. A., ...
  • نمایش کامل مراجع