بررسی تأثیر الیسیتورهای زیستی و غیرزیستی روی متابولیت های ثانویه گیاه خشخاش

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,900

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_162

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

گیاهان دارویی از هزاران سال پیش به عنوان یکی از مهمترین منابع دارویی کاربرد داشته اند. گیاهان خانواده Papaveraceae به علت دارا بودن آلکالوئیدهای بنزوایزوکوئینی که جزء گروه متنوعی از ترکیبات ازت دار به شمار می آیند به عنوان منبعی برای تولید داروهای مسکن و تخدیری نظیر مرفین و کدئین و آنتی بیوتیک هایی نظیر سانگوانیارین کاربرد دارند. فرآورده های حاصل از متابولیت های ثانویه جزء گرانبهاترین ترکیبات شیمیایی گیاهان محسوب می شوند که بطور طبیعی به مقدار اندکی در گیاهان تولید می شوند. امروزه رسیدن به راهکارهایی برای افزایش این ترکیبات در گیاهان دارای اهمیت فراوانی است. در این مطالعه افزودن برخی محرک های زیستی و غیرزیستی Biotic and Abiotic Elicitors که بر روی مسیرهای متابولیکی این ترکیبات ثانویه در محیط کشت سوسپانسیون سلولی تأثیر می گذارند و می توانند سبب افزایش این ترکیبات شوند بررسی شده است. الیسیتورهای بررسی شده در این تحقیق شامل الیسیتورهای قارچی Botrytis قارچ پاتوژن گیاهی Salicylic ،Tyrosine ، Methyl Jasmonate ChloroethylPhosphonic Acid ،Acid -2 می باشند که با توجه به مطالعه انجام شده مقدار و درصد کمی افزایش دهنده این ترکیبات با هم مقایسه شده است. نتایج این مطالعه نشان داد که هر یک از این الیسیتورها بر روی یکی از ترکیبات آلکالوئیدی گیاه خشخاش تاثیر مثبت و معنی داری می گذارند و مقادیر تبائین ، مرفین ، کدئین ، پاپاورین و... را افزایش می دهند.

نویسندگان

فریدون بنداریان

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی،دانشگاه آزاد اس

مازیار بحرینی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی،دانشگاه

محمدرضا منصوریان

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی،دانشگاه آزاد اس

سپیده ترابی

استادیار گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی،دانشگاه آزاد اسل

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :