یک مشتق کومارینی از گیاه Ferula persica
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,048
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIBIOTECH03_155
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392
چکیده مقاله:
جنس Ferula بیش از 130 گونه درجهان داردکه قریب به 30 گونه آن در ایران یافت میشود گونه های این جنس به عنوان گیاه دارویی مورداستفاده قرارمی گیرند. تاکنون بر روی ترکیبات این جنس کارهای گوناگونی صورت گرفته است و ترکیباتی از دستههای مختلف از جمله سزکویی ترپنها، کومارینها، ترکیبات گوگردی، واخیرا کومارین گلیکوزیدها شناسایی شدهاند این ترکیبات اثر بیولوژیکی قابل توجهی دارند تاکنون بر روی ریشه گونه Ferula persica مطالعات فیتوشیمیایی چندی صورت گرفته است ولی بر روی اندام هوایی گزارشی ثبت نشده است. در این مطالعه عصاره هگزانی اندام هوایی گیاه مورد مطالعه قرار گرفت اندام هوایی Ferula persica در اردیبهشت سال 90 از منطقه خلخال جمعآوری شد. 125 گرم از پودر اندام هوایی با دستگاه سوکسیله و به ترتیب با حلالهای ان-هگزان، دی کلرومتان و متانول عصارهگیری شد.عصاره 40 % ان -هگزان توسط تکنیک کروماتوگرافی مایع خلا VLC فراکسیونه گردید. فراکسیون ان-هگزانی بعد از تست آنالیتیکال، با استفاده از TLC پرهپاراتیو با سیستم حلال 95:5 استن-کلروفرم مورد تخلیص قرار گرفت به این ترتیب ترکیبی با فلورسنت بنفش با Rf برابر 0.32 جداسازی شد و با استفاده از روشهای طیفسنجی 1H-NMR و 13C-NMR ساختار آن تعیین گردیده و و 7-O - 4 ، 8 ، 12 ، 16 -تترا هیدروکسی 4 ، 8 ، 12 ، 16 - تترا متیل - هپتا دکانوییل)-کومارین نامگذاری شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سمیه مظفری
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهی دانشگاه محقق اردبیلی
مهدی رضوی
استادیار دانشکده علوم پایه دانشگاه محقق اردبیلی
علیرضا قاسمیان
استادیار دانشکده علوم پایه دانشگاه محقق اردبیلی
غلامحسین ایمانزاده
دانشیار دانشکده علوم پایه دانشگاه محقق اردبیلی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :