استفاده از ابزارهای بیوانفورماتیکی در شناسایی موتیف های ژن گلوکزاکسیداز gox

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2216
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جهاد سورنی

دانشجوی ارشد اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی

دانیال کهریزی

دانشیار اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی - دانش

هادی مزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانش

احمد طهماسبی

دانش آموخته کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیر

چکیده

گلوکزاکسیداز پروتئین فلاوین داری است که اکسیداسیون β - دی گلوکز را به وسیله اکسیژن مولکولی کاتالیز می کند. گلوکزاکسیداز از نظر تجار ی کاربردها متنوعی دارد که مهم ترین آنها عبارتند از استفاده در کی تهای آزمون و بیوسنسورها جهت تعیین کمی گلوکز در مایعات بیولوژیکی، مواد غذایی و آشامیدنی همچنین در صنایع شیمیایی برای تولید اسیدهای آلی نظیر اسید گلوکونیک و شویند هها مورد استفاده قرار می گیرد. تحقیقات نشان داده است که انتقال این ژن به گیاهان موجب مقاومت پایه های گیاهی به تنش های زیستی می شود. با استفاده از بانک اطلاعاتی NCBI توالی پروتئینی ژن گلوکزاکسیداز در 14 موجود زنده که عمدتاً شامل قارچ ها می باشد، شناسایی شد و از برنامه MEME جهت شناسایی موتیف های حفاظت شده استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان داد که تعداد 10 موتیف با حفاظت شدگی بالا وجود داشت. به طوری از تعداد 10 موتیف شناسایی شده موتیف های شماره 2،3،4،5 و 7 در تمام موجودات مورد بررسی وجود داشتند. این حفاظت شدگی بالا در موتیف ها نشان از اهمیت بالای این نواحی از پروتئین در فعالیت آنزیم و نقش بیولوژیک آنها می باشد.

کلیدواژه ها

ژن gox ، توالی پروتئینی، بررسی رایانه ای، نواحی حفاظت شده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.