مطالعه ژنتیکی و فیلوژنتیکی ناحیه سیتوکرم b آهوی ایرانی دراستان اصفهان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1096
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود فداکار

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

حمیدرضا رضایی

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

حسین وارسته مرادی

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

شهاب الدین منتظمی

سازمان حفاظت محیط زیست، تهران

چکیده

آهوی ایرانی Gazella subgutturosa یکی از مهمترین پستانداران ایران میباشد و استان اصفهان دارای بهترین زیستگاههای آهو ایرانی در مرکز ایران است و پناهگاه حیات وحش موته و پارک ملی و پناهگاه حیات وحش قمیشلو بیشترین جمعیت آهو را در خود جای دادهاند که بدلیل تخریب زیستگاه و جادهکشی و شکار مورد تهدید میباشند. کاهش شدید جمعیت این گونه منجر شد که در سال 2008 به جمع گونههای آسیب پذیر بپیوندد. این در حالی است که مطالعات ژنتیکی بر روی این گونه بسیار اندک میباشد. در این مطالعه هدف بررسی ناحیه سیتوکروم b از دیانای میتوکندریایی آهوی ایرانی G. subgutturosa جهت انجام مطالعات ژنتیکی و فیلوژنتیکی بود. برای این منظور تعداد 5 نمونه آهو از هر کدام ازمناطق مورد مطالعه جمعآوری شد. استخراج دیانای با استفاده از کیت صورت گرفت و نتایج حاصل از توالییابی محصولات پیسیآر مورد بررسی قرار گرفت و با توالی های موجود در ژن بانک مقایسه شد و درخت فیلوژنتیک آنها رسم گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که هر دو جمعیت در یک شاخه قرار میگیرند و جزء گونه آهوی ایرانی G. subgutturosa است اما هر دو جمعیت کاملا از یکدیگر جدا میباشند.

کلیدواژه ها

آهوی ایرانی، فیلوژنی، سیتوکروم b ، مرکز ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.