راهکارهای بالقوه سلامت روان پایدار در تغییر اقلیم

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 77

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CCCHR01_059

تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1403

چکیده مقاله:

مقدمه: تغییرات اقلیمی به عنوان یکی از بزرگترین تهدیدها برای سلامت انسان در این قرن شناخته شده است طیفوسیعی از پیامدهای سلامت روان در نتیجه تغییرات آب و هوایی و محیطی حاد و درازمدت ثبت شده است.حفظسلامت روان پایدار برای جامعه حیاتی است لذا این مطالعه با هدف بیان راهکارهای بالقوه سلامت روان پا یدار درتغییرات اقلیم انجام شده است.مواد و روش ها: این مطالعه مروری با جستجوی مطالعات فارسی با استفاده از کلیدواژه های تغییراتاقلیم، سلامت روان، راهکار در پایگاه های داخلی MagIran ، SID ، Civilika و با استفاده از کلید واژه های Climate change, mental health, Approach با زبان انگلیسی در پایگاه های اطلاعاتی PubMed ، Google Scholar ، Science Direct ، Wob of Science در بازه زمانی ۱ ژانویه ۲۰۱۲ تا ۳۰ دسامبر ۲۰۲۳ بررسیگردید. از ۱۴۲ مطالعه ای که بعد از جستجو وسیع و غربالگری یافت گردید؛ تعداد ۲۳ مطالعه جهتاستخراج داده ها ارزیابی و تحلیل شد.نتایج: مطالعات نشان می دهد که تغییرات اقلیم می تواند عوارض مخربی در سلامت روان داشته باشد لذا راهکارهایزیر در راستای حقظ سلامت روان پایدار موثر می باشد. ۱ ) افزایش آگاهی و آموزش متخصصان بهداشت روان:برنامه های درسی حرفه ای سلامت روان می تواند ارتباط محیط با سلامت انسان را بیشتر برجسته کند و تاثیرا تتغییرات آب و هوایی بر سلامتی در برنامه های آموزشی گنجانده شود. ۲ ) افزایش آمادگی برای مداخله در بلا یای طبیعیو شرایط اضطراری اقلیمی: دستورالعمل های جامع برای اولین پاسخ دهندگان، متخصصان مراقبت های اولیه وکارکنان بهداشت روان در ارائه کمک به بیمارانی که با رویدادهای مرتبط با آب و هوا و بلا یای طبیعی روبه رو هستندمفید خواهد بود. مقامات بهداشت عمومی و برنامه ریزان خط مشی سلامت نیز می توانند نقش مهمی در تحقیق درمورد بهترین شیوه ها و در اجرای استراتژی های مبتنی بر شواهد برای حمایت از سلامت روان ایفا کنند. ۳ ) شناسایی جوامع آ سیب پذیر و ارتقای تاب آوری: افزایش حمایت و ظرفی ت کاف ی مراقبت های بهداشتی در آسیب پذیرترینجوامع ،کاهش انگ مرتبط با پریشانی روانی و مسائل بهداشت روانی در میان جوامع آسیب پذیر، حتی قبل از وقوعاثرات نامطلوب سلامت روان مرتبط با آب و هوا می تواند موثر باشد. ۴ ) همکاری های بین بخشی و بین رشته ای برایتوسعه دانش: تحقیق ترکیبی و روش های نوآورانه برای مستند ساز ی و بررسی ارتباط پیچیده بین مواجه های اقلیمیو پیامدهای سلامت روان آ نها در حین آشکار شدن، و همچنین توسعه و ارزیابی رویکردهایی برای افزایشانعطاف پذیری افراد و جوامع مورد نیاز است. ۵ )حمایت و آگاهی عمومی: متخصصان سلامت روان می توانند با تلاشهای بیشتر برای کاهش تغییرات آب و هوایی در سطح اجتماعی و سیاسی با چشم انداز جلوگیری از بار سلامتی آیندهبرای جوامع ما حمایت کنند.

نویسندگان

شیرین محمدی کلاوه

دانشجوی دکتری پرستاری، گروه پرستاری، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران

سردار صدیقی

دانشجوی دکتری سلامت در حوادث و بلایا، گروه سلامت در حوادث و بلایا، دانشگاه علوم توانبخشی وسلامت اجتما عی، تهران، ایران

نرگس ارسلانی

دانشیار گروه پرستاری، مرکز تحقیقات سالمندی ایران، گروه پرستاری، دانشکده علوم رفتاری وبهداشت روان، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران،