بررسی اثر ضدمیکروبی لیزر دیود بر کاهش تعداد کاندیدا آلبیکنس در کانال ریشه
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 85
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-32-2_009
تاریخ نمایه سازی: 10 مرداد 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: امروزه به کارگیری لیزر در حذف میکروارگانیسم های کانال ریشه که از عوامل اصلی شکست درمان هستند، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف این مطالعه بررسی اثر لیزر دیود با طول موج های ۹۸۰/۸۱۰ نانومتر بر کاهش تعداد کاندیدا آلبیکنس در کانال ریشه بود.
مواد و روشها: در این پژوهش که از نوع مطالعه آزمایشگاهی است، ۲۵ دندان تک ریشه سالم انسانی مطالعه شد که به سه گروه، ۲۰ دندان به عنوان گروه های آزمایش (دو گروه ۱۰ تایی) و ۵ دندان هم به عنوان گروه کنترل منفی تقسیم گردیدند. در گروه اول از روش پاک سازی روتاری و در گروه دوم از روش روتاری لیزر دیود با طول موج های ۹۸۰/۸۱۰ نانومتر برای بررسی کاهش تعداد کاندیدا آلبیکنس استفاده شد. به هر دندان دو میکرولیتر سوسپانسیون میکروبی اضافه گردید و یک هفته در °C۳۷ و شرایط هوازی انکوبه شدند. از دندان ها پیش و پس از پاک سازی نمونه برداری گردید و نمونه ها کشت شدند. نتایج با آزمون های Paired t-Test و t-Test تجزیه وتحلیل گردیدند.
یافته های پژوهش: نتایج نشان داد، تعداد مخمرها پس از پاک سازی با دستگاه های روتاری و روتاری لیزر دیود، در مقایسه با پیش از آن، به ترتیب ۲/۹۲ درصد (P<۰.۰۰۱) و ۵/۹۴ درصد (P<۰.۰۰۱) کاهش نشان دادند. از سویی، میان روش روتاری و روتاری لیزر پس از پاک سازی اختلاف معنی داری (P<۰.۰۱) وجود داشت.
بحث و نتیجه گیری: هر دو روش پاک سازی در کاهش تعداد کاندیدا آلبیکنس از کانال های ریشه دندان موثر بودند که روش پاک سازی روتاری لیزر نسبت به روش روتاری، کاهش معنی داری در تعداد مخمرها را نشان داد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مصطفی گودینی
Endodontics Dept, School of Dentistry, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
مریم چلبی حاج کریم
Medical Biology Research Center, Health Technology Institute, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
آتنا محمدی
Medical Biology Research Center, Health Technology Institute, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :