تاثیر عوامل جغرافیایی و مولفه های تاریخ اجتماعی بر شکل گیری ولایت ثلاث در عصر قاجار
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 74
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ISCSJ01_100
تاریخ نمایه سازی: 2 مرداد 1403
چکیده مقاله:
مناطق و نواحی متعددی که در مفاهیم اعم و اخص ایران فرهنگی و سیاسی جای دارند، دارای غنای سرشار جغرافیایی،تاریخی، فرهنگی و اجتماعی بوده اند، به نحوی که در عین تعلق به جغرافیای ایرانی، از تمایزات محلی خویش برخورداربوده اند. نواحی ملایر، نهاوند و تویسرکان، سه ناحیه دارای اشتراکات عمیق جغرافیایی، تاریخی و اجتماعی در غرب ایرانامروزی و دامنه های زاگرس مرکزی و از کهن ترین نواحی متمدن فلات ایران هستند. پژوهش حاضر با شیوه ای کتابخانه ایو روش تحلیل تاریخی، به اشتراکات تاریخ اجتماعی این سه ناحیه، با تاکید بر زندگی روزانه و باورهای عامه در دوره هایقاجار و پهلوی اول می پردازد. در ادامه، این پژوهش با نگاهی به مفهوم و سوابق تقسیمات کشوری در ایران، به تبیین نقشاشتراکات اجتماعی این سه ناحیه در اراده حکمرانان عصر قاجار برای ایجاد ولایتی با نام ثلات مشمول این سه ناحیه، بهمرکزیت ملایر خواهد پرداخت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی جهانیان
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه تاریخ فرهنگ و تمدن ملل اسلامی، دانشکده علوم و تحقیقات اسلامی، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، قزوین، ایران
فاطمه احمدوند
استادیار گروه تاریخ و تمدن ملل اسلامی ، دانشکده علوم و تحقیقات اسلامی، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، قزوین، ایران(نویسنده مسوول)
میثم سلیمانی
دانشجوی دکتری گروه تاریخ و تمدن ملل اسلامی، دانشگاه تهران، تهران، ایران