بررسی ویژگیهای فیزیکی رانشگرهای لیزر فوتونی و معرفی قابلیتهای عملیاتی آنها
محل انتشار: اولین کنفرانس انجمن پیشرانش هوافضایی ایران
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 822
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IRANAPA01_018
تاریخ نمایه سازی: 9 تیر 1392
چکیده مقاله:
رانشگرهای لیزر فوتونی (PLT)، رانشگرهایی هستند که میزان رانش (Thrust) فوتونی را با بهره گیری از یک کاواک نوری تشدیدی افزایش می دهند؛ این عمل بواسطه دو آینه نصب شده بین یک جفت فضا پیما صورت می گیرد. در این مقاله با معرفی این رانشگرها و همچنین نسبت رانش به توان (T/P) و میزان ضربه ویژه (Isp) ، مقایسه ای بین رانشگرها صورت گرفته و چیدمان های غیر فعال و غیر تشدیدی نوری مورد بررسی قرار گرفته اند. ضربه ویژه در رانشگرهای مذکور به 10(7)*3 ثانیه میرسد که در نوع خود عدد قابل توجهی محسوب میشود. نسبت رانش به توان در اینجا با استفاده از آینههایی با انعکاس بالا (0/9997=R) به μN/W 1±20 میرسد. بیشینه رانش فوتونی در این رانشگرها می تواند تا 35μN افزایش یابد. رانشگرهای مذکور بازه وسیعی از فعالیتهای فضایی را در برمی گیرند و رانش آنها می تواند کمتر از یک نیوتن، بین یک تا چند کیلو نیوتن و بیش از چند کیلو نیوتن باشد. رانشگرهای با رانش پایین (TkN) این امکان بوجود میآید تا نسبت به دیگر رانشگرهای معمولی، فضا پیما با سرعت بیشتری پرتاب گردد. در مقاله پیش رو به ساختار کلی این رانشگرها پرداخته شده و طرحواره ای از چیدمان آزمایشگاهی این نوع رانش نیز آورده شده است که در آن از یک لیزر با پمپاژ دیودی و ماده فعال Nd:YAG به همراه آینه های با انعکاس بالا استفاده شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رضا گلزاریان
کارشناس ارشد فیزیک سازمان فضایی ایران- پژوهشگاه فضایی- پژوهشکده رانشگ
محمد مهدی شفیع
کارشناس ارشد فیزیک، مدیر پروژه سازمان فضایی ایران- پژوهشگاه فضایی- پژو
بیت اله قهرمانی
کارشناس ارشد ، سرپرست پژوهشکده سازمان فضایی ایران- پژوهشگاه فضایی- پژو
حمید قوچی اسگندر
کارشناس مکانیک سازمان فضایی ایران- پژوهشگاه فضایی- پژوهشکده رانشگرها
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :