بررسی ساز و کار انتقال ریسک آنی در سبد سرمایه گذاری با استفاده از رویکرد R۲ Connectedness: شواهدی از شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشور

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 26

فایل این مقاله در 39 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJER-29-98_004

تاریخ نمایه سازی: 31 تیر 1403

چکیده مقاله:

یکی از مهم ترین دغدغه ­های صندوق بازنشستگی کشوری مدیریت سبد سرمایه­ گذاری است. بر این اساس، در پژوهش حاضر سبد سرمایه­ گذاری بلندمدت، بزرگترین زیرمجموعه آن (وصندوق) در قالب رویکرد R۲ Connectedness که توسط نعیم و همکاران (۲۰۲۳) مطرح شده است در دوره زمانی ۳۱/۰۶/۱۴۰۲-۲۶/۰۶/۱۳۹۲ (۱۷/۰۹/۲۰۱۳-۲۲/۰۹/۲۰۲۳) بررسی شده است. با توجه به اینکه وقایع سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در لحظه، آثار و تبعاتی بر بازده سهم ­ها دارند، در این مطالعه به اثرگذاری/ اثرپذیری آنی سهم­ های موجود در صندوق بازنشستگی کشور پرداخته شده است. نتایج نشان داد در حوزه اثرگذاری و اثرپذیری خالص، کچاد، فولاد، کگل و شرانول (گروه اول) در عمده مواقع اثرگذار بوده و ریسک را به شبکه منتقل کرده­اند. در مقابل شپاس، پاسا، شکبیر و وبشهر (گروه دوم) بیشترین اثرپذیری از شبکه را داشته ­اند. در این صورت با بروز شوک خارجی، ریسک از سهم­ های گروه اول به شبکه منتقل شده و بیشترین اثر را بر سهم­ های گروه دوم می­ گذارد. در حوزه تحلیل شبکه و در بازار خرسی، آستانه %۴-، ارتباط بالایی بین سهم­ های موجود در پرتفو دیده می­شود. ازاین رو، در شرایط بازار خرسی، تعدیل پرتفوی مورد بررسی ضروری است. همچنین ارتباط سهم­ ها در بازار گاوی، آستانه %۴+ هیچ­گونه ارتباطی بین سهم ­ها وجود ندارد. این نکته بیانگر آن است که در این شرایط پرتفوی موجود نیازمند تعدیل نیست. همچنین چنانچه قصد فروش سهام وجود دارد بهتر است بر گروه پذیرنده ریسک یعنی شرکت­های نفت پاسارگاد، پتروشیمی امیرکبیر، لاستیک ایران یاسا و گروه صنعتی بهشهر متمرکز شوند زیرا ریسک شرکت­ های گل گهر، چادرملو، فولاد مبارکه و نفت ایرانول توسط این شرکت­ ها جذب می­ شود.

کلیدواژه ها:

مدیریت پرتفو ، الگوی R۲ Connectedness ، سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشور ، تحلیل شبکه

نویسندگان

سهیل رودری

دکتری اقتصاد، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران

علی محمد احمدی

استادیار پژوهشکده اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

وحید امیدی

استادیار گروه اقتصاد، دانشگاه قم، قم، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آرغا، لیلا، مولایی، محمد و خضری، محسن. (۱۳۹۸). بررسی همبستگی ...
  • طالبلو، رضا، مهاجری، پریسا، شاکری، عباس، محمدی، تیمور و ذبیحی، ...
  • کرمی، سپیده و رستگار، محمدعلی. (۱۳۹۷). تخمین اثر سرریز بازده ...
  • نمایش کامل مراجع