اثر سیتوتوکسیک عصاره هیدروالکلی میوه زرشک در سلولهای سرطان پستان انسانی رده MCF-۷
محل انتشار: فصلنامه زیست شناسی کاربردی، دوره: 35، شماره: 4
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 57
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAB-35-4_008
تاریخ نمایه سازی: 31 تیر 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: سرطان پستان دارای بیشترین نرخ ابتلا به سرطان در زنان است. در این پژوهش برای اولین بار فعالیت سیتوتوکسیک عصاره هیدرو الکلی میوه زرشک بر روی سلول های سرطانی رده MCF-۷ بررسی گردید.مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی، سلول هایMCF-۷ درغلظتهای مختلف عصاره میوه زرشک (۲۵/۳۱، ۵/۶۲، ۱۲۵، ۲۵۰، ۵۰۰، ۱۰۰۰و۲۰۰۰ میکروگرم در میلی لیتر) ۲۴ ساعت انکوبه و میزان سمیت سلولی با روش MTT، آپوپتوزیس با روش فلوسیتومتری، تغییرات مورفولیژیکی توسط میکروسکوپی فلورسانس با استفاده از رنگ هوخست ، بیان ژنهای TP۵۳ و MDM۴ با روش ریل تایم پی سی آر˛ فعالیت کاسپازهای ۳ و ۸ و ۹ توسط روش رنگ سنجی مورد بررسی قرار گرفت. تفسیرنتایج با آزمون آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد.P < ۰.۰۵ معنی دار گزارش گردید.نتایج: اثر عصاره میوه زرشک برروی سلولهای MCF-۷ وابسته به دوز بوده و بیشترین تاثیر عصاره در غلظت ۲۰۰۰ میکروگرم در میلی لیتر در مدت ۲۴ ساعت رخ داده است (۱۶۸۱میکروگرم در میلی لیتر=IC۵۰ ). نتایج نشان داد میزان بیان نسبی ژنهای P۵۳ و MDM۴ در مقایسه با گروه کنترل (غیر تیمار) افزایش معنی داری داشت (P < ۰.۰۰۱). درصد سلولهای آپوپتوزی بیش از۸۱ برابر نسبت به گروه کنترل (غیر تیمارشده) افزایش یافت. فعالیت کاسپازهای ۳ و ۸ و ۹ در سلولهای MCF-۷ تیمار شده افزایش یافت (P < ۰.۰۰۱).نتیجه گیری: عصاره میوه زرشک در غلطتهای معین موجب کاهش رشد سلولی و افزایش القای آپوپتوزیس در سلول های MCF-۷ می شود. عصاره میوه زرشک توانایی ضد سرطانی در درمان سرطان سینه دارد.
نویسندگان
زهره میر بهاالدین
. فارغ التحصیل کارشناسی ارشد زیست شناسی – ژنتیک ملکولی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، پردیس خودگردان، دانشگاه زابل، زابل، ایران
غلامرضا مطلب
دانشیاربیولوژی ملکولی، واحد سلولی و ملکولی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه زابل، زابل، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :