تاثیر پوشش خوراکی بر پایه صمغ زانتان غنی شده با اسید اولئیک بر کیفیت انبارمانی و خواص آنتی اکسیدانی میوه چیکو (Manilkara zapota)
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 147
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IFST-20-3_001
تاریخ نمایه سازی: 31 تیر 1403
چکیده مقاله:
میوه ی چیکو یا (sapodilla) به دلیل فسادپذیری بالا و از دست دادن سریع رطوبت، عمر مفید محدودی دارد. استفاده از پوشش های خوراکی به دلیل تاثیرگذاری در افزایش طول عمر مفید میوه ها، مورد توجه زیادی قرار گرفته است. هدف از این مطالعه ارزیابی اثربخشی پوشش خوراکی ساخته شده از صمغ زانتان (۰/۱ و ۰/۲ درصد) همراه با اسید اولئیک (۱ درصد) در افزایش طول عمر مفید میوه ی چیکو در دمای ۱ ± ۸ درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی ۸۵-۹۰ درصد است. کاهش وزن در میوه های تحت تیمار به طور قابل توجهی کمتر بود، به طوری که کمترین کاهش وزن در تیمار (صمغ زانتان ۰/۲ درصد + اسید اولئیک) مشاهده شد. بجز تیمار اسید اولئیک، سایر تیمارها در مقایسه با شاهد، سفتی بالاتری را نشان دادند. در پایان آزمایش، تیمارها به طور قابل توجهی تنفس میوه را کاهش دادند. در میوه های تحت تیمار همچنین در مقایسه با شاهد، ظرفیت آنتی اکسیدانی به طور قابل توجهی افزایش یافته و سطوح بالاتری از اسید آسکوربیک را نشان دادند. پایین ترین سطح TSS (۲۲/۸%) در تیمار (صمغ زانتان ۰/۲ درصد+ اسید اولئیک) مشاهده شد. علاوه بر این، نتایج نشان داد که میوه های تحت پوشش (صمغ زانتان ۰/۱ درصد + اسید اولئیک) فعالیت بالاتری را در آنزیم های سوپراکسید دسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT) و آسکوربات پراکسیداز (APX) نسبت به میوه های تیمار شده با (صمغ زانتان ۰/۲ درصد + اسید اولئیک) و نمونه های شاهد نشان دادند. به طور کلی، میوه های تحت تیمار با (صمغ زانتان ۰/۲ درصد + اسید اولئیک) و (صمغ زانتان ۰/۱ درصد + اسید اولئیک) در مقایسه با شاهد و سایر تیمارها، بالاترین کیفیت کلی را نشان دادند. بنابراین، استفاده از این تیمارها برای حفظ کیفیت میوه ی چیکو توصیه می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
دارا رضاخانی
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه هرمزگان، هرمزگان، ایران
عبدالمجید میرزاعلیان دستجردی
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه هرمزگان، هرمزگان، ایران
سمیه رستگار
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه هرمزگان، هرمزگان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :