رضایت کاربران از خدمات کتابخانه دیجیتالی دانشگاه علامه طباطبائی
محل انتشار: فصلنامه مطالعات دانش پژوهی، دوره: 3، شماره: 1
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 125
فایل این مقاله در 25 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JKRS-3-1_001
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1403
چکیده مقاله:
هدف: پژوهش حاضر باهدف شناسایی وضعیت میزان رضایت کاربران از خدمات کتابخانه دیجیتالی دانشگاه علامه طباطبائی در دوران کرونا انجام شده است. روش شناسی: پژوهش حاضر ازنظر هدف کاربردی و به روش پیمایشی توصیفی انجام شده است و به لحاظ به کارگیری دادهها در زمره تحقیقات کمی قرار دارد. جامعه آماری پژوهش، کلیه دانشجویان دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه علامه طباطبائی بودند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته است که به شیوه الکترونیکی توزیع و از تعداد ۴۵۰ نفر، تعداد ۱۵۶ نفر پرسشنامه را به طور کامل پاسخ داده بودند. برای آزمون فرضیه ها از آزمون t تک نمونه استفاده شد و درنهایت در بخش پایانی از آزمون های تکمیلی مانند تی دو نمونه مستقل، آنوا، فریدمن، لوین، توکی استفاده شد. برای روایی پرسشنامه از روش اعتبار محتوا با ضریبی بیش از ۷۶/. و برای پایایی از آزمون کرونباخ با ضریبی ۷۲۶/. استفاده شد. یافته ها: یافته های پژوهش نشان می دهد که میانگین نمره رضایت کاربران از نحوه دسترسی به خدمات پرسش از کتابدار آنلاین در گروه نمونه ۴۹۱۲/۳ با آماره t۱۶۱/۳۹؛ میانگین نمره رضایت کاربران از محیط رابط خدمات در گروه نمونه ۵۶۰۹/۳ با آماره t ۰۸۴/۴۳؛ میانگین نمره رضایت کاربران از نحوه بازیابی اطلاعات در گروه نمونه ۳۴۸۷/۳ با آماره t ۹۹۶/۵۴؛ میانگین نمره رضایت کاربران از جلوه های بصری خدمات در گروه نمونه ۳۲۰/۳ با آماره t ۵۹۰/۴۲؛ میانگین نمره رضایت کاربران از خدمات کتابخانه شخصی کتابخانه دیجیتالی دانشگاه علامه طباطبائی در گروه نمونه ۵۱۳/۳ با آماره t ۵۹۸/۴۳ بود که همه این متغیرها به طور معناداری (۰۰۱/۰>p) از نمره استاندارد ۳ بالاتر است. میانگین نمره رضایت کاربران از دسترسی به پایگاه های اطلاعاتی داخلی و بین المللی دانشگاه علامه طباطبائی در گروه نمونه ۳۶۵۳/.- با آماره t ۳۷۶/۵- بود که به طور معناداری (۰۰۱/۰>p) از نمره استاندارد ۳ پایینتر است. نتیجه گیری: به طور کلی سطح رضایت کاربران از خدمات کتابخانه دیجیتالی دانشگاه علامه طباطبائی در دوران کرونا در وضعیت مطلوبی قرار دارد. اصالت و ارزش: این پژوهش، نقظه نظرات ارزشمندی در خصوص ارائه خدمات دیجیتال در دوره همه گیری کرونا ارائه می کند و از این رو چشم اندازهای ارزشمندی در زمینه ارائه خدمات دیجیتال در دوره بحران ارائه می کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
میترا صمیعی
دانشیار، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی، تهران.
منیره چنگیزی
دانش آموخته کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.
مهدی علیپور حافظی
استادیار ، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :