استفاده از آنزیم پروتئاز در جیره های با سطوح مختلف پروتئین و اسید های آمینه بر عملکرد، ویژگی های لاشه، قابلیت هضم مواد مغذی و غلظت برخی از فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی
محل انتشار: فصلنامه علوم دامی ایران، دوره: 55، شماره: 1
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 65
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJAS-55-1_011
تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1403
چکیده مقاله:
جوجه گوشتی نر سویه راس ۳۰۸، در سن یک تا ۲۴ روزگی در قالب طرح کاملا" تصادفی با شش جیره غذایی آزمایشی در چهار تکرار (۱۰ قطعه در هر تکرار) استفاده شد. جیره های غذایی آزمایشی عبارت بودند از ۱. جیره شاهد بر پایه ذرت و کنجاله سویا توصیه شده براساس راهنمای سویه راس ۳۰۸ ۲. جیره شاهد با افزودن آنزیم پروتئاز با سطوح توصیه شده (۰۲/۰ درصد) ۳. جیره که پنج درصد، سطح پروتئین آن کاهش یافته بود ۴. جیره با سطوح پایین پروتئین و کاهش غلظت اسیدهای آمینه ضروری (پنج درصد) ۵ . جیره با سطوح پایین پروتئین (جیره غذایی آزمایشی سه) با افزودن آنزیم پروتئاز با سطح توصیه شده (۰۲/۰ درصد) ۶ . جیره با سطوح پایین پروتئین و اسیدهای آمینه ضروری با افزودن آنزیم پروتئاز با سطوح توصیه شده (۰۲/۰ درصد). بیشترین میزان مصرف خوراک در دوره آغازین و بیشترین ضریب تبدیل خوراک در دوره رشد و همچنین بیشترین درصد چربی محوطه بطنی مربوط به جیره با سطوح پایین پروتئین و اسید آمینه بود. آنزیم پروتئاز موجب افزایش وزن بدن و کاهش ضریب تبدیل خوراک در دوره رشد در جیره های با سطوح پایین پروتئین و اسید آمینه شد (۰۵/۰>.(P استفاده از آنزیم پروتئاز در جیره های با سطوح پایین پروتئین موجب بهبود قابلیت هضم ماده خشک و ماده آ لی شد و بیشترین درصد ران و طحال و غلظت HDL خون مربوط به جیره با سطوح پایین پروتئین با افزودن آنزیم پروتئاز بود (۰۵/۰> .(P بر اساس نتایج، استفاده از آنزیم پروتئاز در جیره های با سطوح پایین پروتئین و اسید آمینه عملکرد جوجه های گوشتی را بهبود داد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سپیده گزانی
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
منصور رضایی
گروه علوم دام، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
محمد کاظمی فرد
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :