سال انتشار: 1384
محل انتشار: پنجمین همایش ملی انرژی
کد COI مقاله: NEC05_124
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 1,312
فایل این مقاله در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 23 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ضرورت توسعه مدیریت دانش در شرکت های پیمانکار عمومی صنایع نفت و گاز مطالعه موردی : مدل اجرایی تأسیس ” دانشگاه اختصاصی بنگاه “ CU در شرکت پتروپارس
چکیده مقاله:
توجه به وضعیت ویژه ایران از لحاظ منابع سر شار ( از جمله انرژی ) ، موقعیت جغرافیایی مناسب، جمعیت جوان و ... ، اجرای طرح ها و پروژه های کلان در زمینه های مختلف انرژی و صنایع بالادستی آن ضروری به نظر می رسد . برای اجرای طرح ها و پروژه هایی از این قبـیل به تشــکیل شرکت هـای پیمـانکار عمـومی GC نیـاز داریم . GC ، پیمان کاری است ک ـه مس ـؤول آم ـاده سازی، هماهنگی و تکمیل تمامی کارهای یک پروژه است . ISO6707-2 پیمانکاران عمومی مسؤولیت کامل پروژه هـای زیربنـایی را به عهـده گرفـته و تمامی نیازمندی های یک پروژه را به انحای مختلف برآورده می سازند و در حقیقت گره انتهایی ش بکه ای از شرکت های مختلف مهندسی و تأمین و ساخت است که به همراه هم یک پروژه را پیش می برند، با توجه به ماهیت و ذات شرکت های پیمانکار عمومی و به دلیل فر آیندهای کلان حاکم بر آنها به سازماندهی منسجم و کارآ برای رسیدن به مدیریتی اثربخش نیاز دارند . این سیستم، سی ستمی است که بتواند از پس حجم، گستردگی، پیچیدگی و نظ م طلبی مورد نیاز شرکت های GC و پروژه ها برآی ند، برای رفع این نیاز، مهمترین ابزار و سلاح GC ها تجـربه و دانـش آنهاسـت . نی ـازهای آم ـوزشی GC ها بـه طـور کامل در قالب نظام های آموزشی کشور نم ـی گنجـد، لزوم یک نظام ویـژه آمـوزشی بـرای GC ها احسـاس می گـردد . بدین ترتیب GC هـا سازمان هایی دانش مدار ) ) Knowledge-Base هـستـند کـه بـرای بــقـا و م ـانـدگـاری در ب ـازار ج ـهـانی بـایستــی به س ــوی تـبــدیـل بـه یـک س ـازمـان دان ـش آفـریــن ) ) Knowledge-Creating Organization حر کت کنند، که در آن خلق دانش و آگاهی های جدید، ابداع ها و ابتکارها یک کار تخصصی و اختصاصی نیست، بلکه نوعی رفتار همگانی است، تا بدین وسیله بتواند به درستی سلاح برنده خویش، دانش و تجربیات حاصل از اجرای پروژه ها را نگهداری، توسعه و در سطح شرکت فراگیر نمای ند . د ر GC ها بایستی مدیریت و هدایت کارکنان، به عبارت دیگر مدیریت دانش مهمترین هدف و وظیفه مدیران ارشد باشد و نگهداری و مدیریت منابع انسانی یکی از راهبردی ترین راهکارها باشد . یکی از روش ها، ارتقای سطح دانش کارکنان و مقوله آموزش کارکنان است . خارج از چارچوب روش های سنتی و رایج سیستم های آموزش منابع انسانی، ” دانشگاه اختصاصی بنگاه ها “ Corporate University (CU) می تواند به عنوان یک راهکار مطرح شود . CU فرآیندی است که در آن از کارکنان ارزشمند ( صاحب دانش ) برای آموزش سایر کارکنان ( به عنوان شرکای سازمان ) برای افزایش مهار ت و لیاقت فردی / سازمانی کارکنان و بالطبع ارتقای عملکرد سازمان استفاده می نمایند . تعداد زیادی از کمپانی های بزرگ جهان مبادرت به تأسیس CU کرده اند . در این مقاله با توجه به نیاز مبرم کشور به دانش مدیریت پروژه و مدیریت امور قراردادها و تأسیس CU ها در شرکت های GC در زمینه انرژی موارد زیر مورد بررسی قرار می گیرند : (1 مقایسه روش های آموزشی سنتی و جدید، (2 انواع مدل های سـازماندهی بـرای واحـد آمـوزش، (3 مـعرفی، تاریـخچه و راه هـای اسـتقرار CU ، (4 معرفی Case study شرکت پتروپارس و شـرکت PGKI ، (5 ارایـه مـدل پیشـنهادی و الـگوی PGKI به مثابه یک CU برای شرکت پتروپارس .
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا NEC05_124 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/20235/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:تدین، مسعود،1384،ضرورت توسعه مدیریت دانش در شرکت های پیمانکار عمومی صنایع نفت و گاز مطالعه موردی : مدل اجرایی تأسیس ” دانشگاه اختصاصی بنگاه “ CU در شرکت پتروپارس،پنجمین همایش ملی انرژی،تهران،https://civilica.com/doc/20235
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1384، تدین، مسعود؛ )
برای بار دوم به بعد: (1384، تدین؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :- دکتر غلامرضا منوچهری، حوزه نفت وگاز و نقش آن در ...
- کارکرد مدیریت دانش در صنعت نفت و مطالعه موردی به کارگیری آن در چند شرکت نفت بین المللی [مقاله کنفرانسی]
- مسعود تدین، کاوه برومند، ضرورت ساماندهی درسآموختهها در پروژههای صنایع ...
- Maghsood Ahmad Sandhu and Gote Carlsson., A Network Approach to ...
- Wei Deng., 1999, Aset of Moedeling Methods for Proces s-Oriented ...
- Analyzing The Contex and Process of Inter - firm Projects. ...
- Williams Denny., 1999, Establishing a Blue Print for Process Improvement, ...
- ISO 9001, 1994, Model for Quality Assurance in Design, Development, ...
- ISO 9004-1, 1994, Quality Management and Quality System Elements - ...
- 1- ISO 6707-2., Building and Civil Engineering, Vocabulary, Part. 2, ...
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.