اثرات غیرخطی نرخ بهره بر شاخص کل بازار سهام در اقتصاد ایران رهیافت تغییر رژیم مارکوف
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 81
فایل این مقاله در 25 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_QJFEP-10-37_004
تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1403
چکیده مقاله:
تعامل میان بازار پول و بازار سرمایه یکی از مباحث مهم در اقتصاد ایران به ویژه طی سالیان اخیر بوده است. یکی ابزارهای بازار پول، نرخ بهره حقیقی است که به واسطه آن بانک مرکزی سیاست های پولی انبساطی یا انقباضی را اجرا می کند. با توجه به جریانات دو سال اخیر بازار سرمایه و بازار پول و تلاش سیاست گذاران پولی برای تقویت بازار سرمایه با استفاده از ابزار بازار پول، در این بررسی به دنبال بررسی اثر سیاست پولی بر بازدهی بازار سهام بوده ایم. از این رو، از رهیافت تغییر رژیم مارکوف و داده های فصلی اقتصاد ایران طی دوره q۱ ۱۳۳۸ تا q۲ ۱۴۰۰ استفاده شده است. نتایج گویای این مطلب بوده است که بازدهی بازار سهام نسبت به نرخ بهره حقیقی در هر رژیم با درجات مختلفی واکنش نشان داده است و در هر دو رژیم، رابطه نرخ بهره حقیقی و بازدهی بازار سهام منفی بوده است و این سیگنال را به سیاست گذار می دهد که برای تقویت بازار سرمایه، باید نرخ بازدهی بازار پول یا همان نرخ بهره حقیقی کاهش یابد.
کلیدواژه ها:
real interest rate ، efficiency of stock market ، Markov-switching model ، efficiency of exchange rate ، rate of liquidity growth ، نرخ بهره حقیقی ، بازدهی بازار سهام ، رهیافت تغییر رژیم مارکوف ، بازدهی نرخ ارز ، نرخ رشد نقدینگی
نویسندگان
احسان طیبی ثانی
Faculty of Financial Sciences, Kharazmi University, Tehran, Iran
امین نزشتی
Financial Engineering/Faculty of Financial Sciences.Financial Engineering Departmen.Kharazmi university
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :