اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد( اکت- ACT) بر امیدواری بیماران مبتلا به لوسمی حاد میلوئیدی(AML) بعد از پیوند مغز استخوان(BMT)

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 61

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HPMECONF09_097

تاریخ نمایه سازی: 17 تیر 1403

چکیده مقاله:

در پژوهش حاضر به مطالعه اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد( اکت-ACT) بر امیدواری بیماران مبتلا به لوسمی حاد میلوئیدی(AML) بعد از پیوند مغز استخوان(BMT) پرداختیم. از نظر هدف جزء تحقیقات بنیادی می باشد و از نظر روش تحقیق یک مطالعه آزمایشی از نوع پیش آزمون و پس آزمون است. جامعه آماری شامل کلیه بیماران مراجعه کننده به موسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان(مکسا) شهرستان قم که مبتلا به لوسمی حاد میلوئیدی(AML) تحت درمان با روش پیوند مغز استخوان(BMT) بودند. داده های این پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ و روش آماری آنالیزکوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نمونه آماری در این پژوهش شامل ۲۶ بود( ۱۳نفر گروه گواه ،۱۳ نفر گروه آزمایش ) که بر اساس روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. افراد مبتلا به لوسمی حاد میلوئیدی(AML) تحت درمان با روش پیوند مغز استخوان(BMT) به عنوان نمونه های مورد مطالعه انتخاب شدند. بین متغیر «امیدواری» (پس آزمون گواه و آزمایش)، با همپوشانی (کوواریانس)؛ تفاوت معناداری وجود دارد. به عبارت دیگر، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (اکت) ، با توجه به نتایج آماری (پس آزمون گواه و آزمایش)، تاثیر مثبت و معناداری نشان داده است. بنابراین، دوره درمانی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (اکت) ، باعث افزایش میانگین «امیدواری » در افراد مبتلا به سرطان شده است.لازم به ذکر است که پژوهش حاضر برای اولین بار در ایران انجام شده است.

نویسندگان

سید محمد مهدی آل یاسین

کارشناسی و کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی و دکتری تخصصی مشاوره دانشگاه تهران - اولین عضو جامعه بین المللی روان سرطان شناسی کانادا(IPOS) در ایران و اولین ایرانی عضو -IPOS روانشناس و روان سرطان شناس موسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان(مکسا) قم، قم، ایران