تاثیر دستگاه ضد عفونی کننده ی پلاسمای اکسیژن با تیغه های نانوتیتانیوم بر هوای سالن و سطوح کاری کارخانجات نان، کیک و کلوچه

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 159

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FSSH01_120

تاریخ نمایه سازی: 13 تیر 1403

چکیده مقاله:

آلودگی های میکروبی بالاخص قارچی یکی از موضوعات بسیار مهم در صنعت غذا به حساب می آیند. فراورده های غذایی می توانند در مراحل مختلف فرایند در زنجیره ی تولید تا عرضه دچار مشکلات میکروبی شوند (۲۰۱۵ .(Bhatnagar-Mathur et al., روش های مختلفی در تولید نان، کیک ، کلوچه و شیرینی های آردی برای کاهش بار میکروبی در نقاط مختلف فرایند در نظر گرفته می شود (۲۰۰۰ .(Doulia et al., استفاده از مواد ضد عفونی کننده، ازن، استفاده از پرتو UV و ... از انواع مرسوم اند (۲۰۱۹ .(Mahnot et al., در این بررسی به یکی از روش های کاربردی یعنی ضدعفونی توسط پلاسمای اکسیژن با تیغه های نانوتیتانیوم پرداخته شده است . در این روش، الکترون ها، یون های مثبت و منفی ، رادیکال های آزاد، و دیگر مولفه های فعال اتمی و مولکولی در محیط گازی و در فشار اتمسفر ایجاد می گردد.. این تکنولوژی قادر است با اکسید کردن میکروارگانیسم های محیط آنها را غیر فعال و از بین ببردمواد و روش ها :در ابتدا از چند نقطه مشخص در محیط ، پلیت هوا و سوآب YGC (مطابق استاندارد ملی ایران ۴۸۰۶) گرفته شد. سپس پلاسمای اکسیژن توسط دستگاه ۱PG (پتنت ۱A ۰۸۱۵۱۲/۲۰۱۷ WO شرکت راهبران توسعه پارسی گیل ) در شرایط ۱۵، ۲۵ و ۳۵ وات در طی ۴، ۶، ۸ و ۱۰ دقیقه به محیط مورد نظر ساطع و نمونه برداری مجدد انجام گرفت . تاثیر گذاری پس از ۵ روز انکوباتور گذاری در دمای °c۲۵ مورد ارزیابی قرار گرفت .یافته ها :نتایج نشان داد که دستگاه در ۳۵ وات و طی ۱۰ دقیقه بیشتر از ۹۵ درصد اثرگذاری دارد.بحث و نتیجه گیری :در مطالعات پیشین به تاثیر گذاری پلاسمای اکسیژن بر میکروارگانیزم ها اشاره شده است ( Tolouie et۲۰۱۳ ; Ryu et al.,۲۰۱۸ ; Sarangapani et al.,۲۰۱۸ .(al., این روش در حذف سلول های کپک و مخمر از هوای سالن تولید،سطوح کاری و دستگاه ها می تواند تاثیر مثبت داشته باشد، لذا استفاده از آن در صنایع نان و شیرینی توصیه می گردد.

نویسندگان

عباس رنجی

مدیرعامل شرکت راهبران توسعه پارسی گیل

حمید اکبری راد

دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران، مدیرQC/R&Dمجموعه ی شیرینی لیلی سلمانشهر