بررسی ژنومیک و بیوانفورماتیکی تغییرات نوکلئوتیدی نواحی کدینگ ژن CCDC۱۰۳ در بیماران مبتلا به تترالوژی فالوت (TOF): یک نوع نقص قلبی مادرزادی
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 146
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JBUM-31-1_004
تاریخ نمایه سازی: 11 تیر 1403
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: تترالوژی فالوت (TOF) یکی از شایعترین انواع پیچیده از نقایص مادرزادی قلبی (CHD) در نوزادان است. مکانیسم های مولکولی متعددی ممکن است در ایجاد آن نقش داشته باشند، مانند جهش در اجزای شبکه ژنی قلب، مسیرهای تنظیم ژن های قلبی، اختلال در عملکرد ژن های بیان کننده مژک و اختلال در عملکرد ژن های تعیین کننده محور چپ و راست قلب. نقص در عملکرد یا مونتاژ این ساختارها که در تحرک و مهاجرت سلول ها نقش دارند، با اختلالات مادرزادی قلب همراه است. هدف مطالعه حاضر، بررسی تغییرات نوکلئوتیدی ژن CCDC۱۰۳ و ارتباط آن با نقایص قلبی مادرزادی از نوع TOF است.
روش تحقیق: این مطالعه مورد-شاهدی برای اولین بار در ایران، به صورت مورد-شاهدی، در ۸۵ کودک بیمار مبتلا به TOF و ۵۶ کودک سالم، بدون سابقه خانوادگی اختلالات قلبی به عنوان گروه کنترل انجام شد. برای ارزیابی جهش های نقطه ای در ژن CCDC۱۰۳، از روش Touchdown PCR و توالی یابی Sanger استفاده شد. به منظور پیش بینی تاثیر تغییرات نوکلئوتیدی بر روی ساختار و عملکرد پروتئین، از پایگاه های بیوانفورماتیکی استفاده شد.
یافته ها: در مجموع ۵ تغییر تک نوکلئوتیدی به صورت هتروزیگوت در این ژن شناسایی شد (سه جهش بدمعنی: p.S۱۱۵R، p.C۱۹۱R و p.M۲۰۱V، یک تغییر همنام و بدون تغییر اسیدآمینه و همچنین یک تغییر درناحیه ۳'-UTR). نتایج بیوانفورماتیک نیز پیش بینی کردند که جهش p.C۱۹۱R بیماری زا و آسیب رسان است.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه تایید می کند که علاوه بر ژن های شناخته شده در بیماری زایی TOF، تغییراتی ژن CCDC۱۰۳ در مسیر سیگنالینگ مژگانی نیز می تواند در ایجاد نقایص قلبی نقش داشته باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا مقدم براتی
Department of Biology, Faculty of Science, Yazd University, Yazd, Iran
مهری خاتمی
Department of Biology, Faculty of Science, Yazd University, Yazd, Iran
محمد مهدی حیدری
Department of Biology, Faculty of Science, Yazd University, Yazd, Iran
مهدی حدادزاده
Department of Cardiac Surgery, Afshar Hospital, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
ریحانه قربانیان
Department of Biology, Faculty of Science, Yazd University, Yazd, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :