نقش واسطه ای فرزند پروری ذهن آگاهانه مادران در رابطه فرزندپروری مقتدرانه با خودکارآمدی و احساس تنهایی دانش آموزان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی زیستن با کیفیت از منظر روانشناسی، مشاوره و مددکاری اجتماعی
- کد COI اختصاصی: LQPPC02_075
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 193
نویسندگان
دانشجوی دکتر ی، گروه مشاوره، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
استادیا ر، گروه مشاوره،واحد خمینی شهر،دانشگاه آزاد اسلامی،اصفهان، ایران
استادیا ر، گروه ریاضی و آمار، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
دانشج وی دکتر ی، گروه مشاوره، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی ، اصفهان، ایران
چکیده
هدف از پژوهش حاضر، نقش واسطه ای فرزند پروری ذهن آگاهانه مادران در رابطه فرزندپروری مقتدرانه با خودکارآمدی و احساس تنهایی دانش آموزان بوده است. روش پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از حیث روش تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی (معادلات ساختاری) میباشد. جامعه آماری پژوهش شامل دانش آموزان متوسطه دوم شهر اصفهان و مادران آنها در سال تحصیلی ۱۴۰۲ بود. به منظور اجرای پژوهش ۳۰۰ نفر از دانش آموزان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. در این مطالعه به منظور گرد آوری داده ها از پرسشنامه ی استاندارد فرزندپروری ذهن آگاهانه (MIPQ)، پرسشنامه تنظیم هیجان گارنفسکی و کرایج (۲۰۰۶)، پرسشنامه خودکارآمدی تحصیلی می جلی و همکاران (۲۰۰۰)، پرسشنامه احساس تنهایی راسل (۱۹۹۶) و پرسشنامه اقتدار والدینی (PAQ) استفاده شد. جهت بررسی آمار استنباطی پس از بررسی پیش فرض های آمار ی شامل بررسی نرمال بودن متغیرها با آزمون کلموگروف-اسمیرنوف ، ضریب همبستگی پیرسون و برر سی عدم هم خطی چندگانه با آماره های حداقل تحمل و عامل تورم واریانس از نرم افزار SPSS استفاده شد . داده ها پس از بررسی پیش فرض ها با استفاده از نرم افزار Amos ورژن ۲۴ تحلیل شدند. نتایج نشان داد بین متغیرهای فرزندپروری مقتدرانه با خودکارآمدی تحصیلی و فرزندپروری ذهن آگاهانه رابطه مثبت و معنادار (P< ۰/۰۱) و با احساس تنهایی رابطه منفی وجود دارد (همچنین نتایج مدل یابی معادلات ساختاری نشان داد که مدل پیش بینی سبک فرزندپروری مقتدرانه بر خودکارآمدی تحصیلی و احساس تنها یی دانش آموزان با میانجی گری فرزند پروری ذهن آگاهانه از برازش مطلوبی برخوردار است (P< ۰/۰۱) متغیر فرزندپروری ذهن آگاهانه نقش میانجی گری در ارتباط بین فرزندپروری مقتدرانه و خودکارآمدی تحصیلی دارد. در حالی که نقش میانجی بین فرزندپروری مقتدرانه مادران و احساس تنهایی فرزندان ندارد.کلیدواژه ها
فرزندپروری مقتدرانه، فرزندپروری ذهن آگاهانه، احساس تنهایی، خودکارآمدیمقالات مرتبط جدید
- بررسی مدل جهتگیری ارتباطی خانواده، سرزندگی تحصیلی و خودتنظیمی شناختی دانش آموزان
- اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر عالئم افسردگی در زنان متقاضی طلاق
- اثربخشی زوجدرمانی شناختی رفتاری بر عالئم افسردگی و کیفیت زندگی زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی
- پیشبینی رضایت از زندگی بر اساس طرحواره های ناسازگار اولیه و مسئولیت پذیری در دانشجویان دانشگاه آزاد همدان
- افزایش دقت و تمرکز در کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.