تاثیر مکمل دهی ال-آرژنین بر پاسخ شاخص های پلاکتی به یک جلسه فعالیت تناوبی با شدت بالا در مردان دارای اضافه وزن
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 74
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMEG-12-2_008
تاریخ نمایه سازی: 31 خرداد 1403
چکیده مقاله:
هدف: بررسی تاثیر مکمل دهی ال-آرژنین بر پاسخ شاخص های پلاکتی به یک جلسه فعالیت تناوبی شدید می باشد.روش شناسی: ۱۰ مرد جوان سالم دارای اضافه وزن (۲/۱±۲۷BMI=) داوطلبانه در تحقیق متقاطع و دوسو کور حاضر شرکت کرده و یک پروتکل فعالیت تناوبی شدید (HIIE) را با مکمل ال-آرژنین یا دارونما در ۲ جلسه با فاصله ۷ روز انجام دادند. در هر جلسه آزمودنی ها مکمل یا دارونما را به مقدار ۰۷۵/۰ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن و بصورت محلول در ۴۰۰ میلی لیتر آب مصرف کرده و پس از ۹۰ دقیقه، HIIE را بصورت ۱۲ تناوب ۳ دقیقه ای بر روی تردمیل (فعالیت: یک دقیقه ،۱۰۰ درصد vVO۲max، ریکاوری: دو دقیقه، ۴۰ درصد vVO۲max) انجام دادند. جهت اندازه گیری شاخص های پلاکتی شامل تعداد پلاکت ها (PLT)، درصد پلاکتی (PCT)، میانگین حجم پلاکتی (MPV) و پهنای توزیع پلاکتی (PDW)، قبل از مکمل دهی و بلافاصله قبل و بعد از HIIE، ۳ نمونه خونی گرفته شد.یافته ها: صرفنظر از نوع مکمل، HIIE بترتیب باعث افزایش ۲۹ و ۳۱ درصدی PLT و PCT شد (۰۰۱>P)، ولی تاثیر معنی داری بر MPV و PDW نداشت (۰۵
ال-آرژنین ۹۰ دقیقه قبل از HIIE باعث مهار PCT شد (۰۴۳/۰=P) اما تاثیری بر PLT نداشت.نتیجه گیری: تناوبی بودن و وجود دوره های ریکاوری در پروتکل HIIE باعث عدم افزایش معنی دار MPV و PDW در هر دو جلسه شد که می تواند دلیلی بر ایمن بودن HIIE باشد. مکمل دهی ال-آرژنین قبل از HIIE تنها باعث کاهش PCT شد که با توجه به عدم تاثیرگذاری آن بر سایر شاخص ها، مطالعات بیشتری با دوزهای اثرگذارتر مکمل لازم است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیامک رهبر
دانشجوی دکتری دانشگاه تبریز
سجاد احمدی زاد
دانشکده علوم ورزشی و تندرستی، دانشگاه شهید بهشتی تهران
هیوا رحمانی
دکترای تخصصی فیزیولوژی ورزشی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :