طراحی، اجرا و ارزشیابی برنامه ترم تابستانی مجازی برای دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کشور ایران: گزارش یک تجربه ملی
محل انتشار: طب و تزکیه، دوره: 32، شماره: 4
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 133
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TAZK-32-4_001
تاریخ نمایه سازی: 26 خرداد 1403
چکیده مقاله:
زمینه و هدف امروزه، دانشگاه ها برای پاسخگویی به تقاضای گسترده دانشجویان به ارائه دوره های فشرده مجازی یا حضوری گرایش دارند. در مورد پیامدهای آموزشی این دوره ها بویژه دوره های مجازی در متون آموزش پزشکی اختلاف نظر های وجود دارد. هدف از این مطالعه، طراحی، اجرا و ارزشیابی ترم تابستانی مجازی برای دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کشور ایران است.روش بررسی ابن مطالعه از نوع طرح های توسعه ای است که به طراحی، اجرا و ارزشیابی برنامه ترم تابستانی مجازی در دانشگاه علوم پزشکی هوشمند پرداخته است. جمعیت این مطالعه دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کشور ایران و محیط مطالعه، دانشگاه علوم پزشکی هوشمند بود. دوره حاضر به صورت مجازی ارائه شد. به منظور طراحی برنامه از مدل طراحی آموزشی ADDIE استفاده گردید. برای ارزشیابی اثربخشی برنامه، دو سطح اول کرک پاتریک (رضایت و یادگیری دانشجویان) مورد بررسی قرار گرفت. حجم نمونه دانشجویان مورد مطالعه ۴۰۰ نفر تعیین شد، که به صورت تصادفی انتخاب و داده های ارزشیابی این دو سطح از میان آن ها جمع آوری شد. همچنین برای ارزشیابی برنامه از دیدگاه ۸ نفر از اساتید و مدیران گروه های آموزشی از سوالات بازپاسخ استفاده شد.یافته ها طراحی، توسعه و اجرای برنامه بر اساس یک رویکرد گام به گام انجام شد. نتایج ارزشیابی نشان داد دانشجویان نسبت به دوره واکنش مثبت و رضایت نسبتا بالای دارند. در رابطه با سطح یادگیری، نتایج نشان داد نمرات میانگین پس آزمون در همه دروس انتخاب شده شش رشته افزایش یافته است و این تفاوت برای همه دروس این شش رشته در سطح ۹۹/۰ معنی دار است (۰۱/۰>p). در نهایت بر اساس سوالات بازپاسخ، اساتید و مدیران گروه های شرکت کننده، نقاط قوت و چالش های را برای این برنامه برشمردند و در عین حال پیشنهاداتی برای ارتقاء برنامه ارائه دادند.نتیجه گیری بر اساس نتایج می توان از دوره های فشرده مجازی به عنوان یک راهکار موثر و کارآمد برای برای جبران عقب افتادگی تحصیلی، بهبود یادگیری دانشجویان، کاهش هزینه های آموزشی و همچنین افزایش دسترسی به آموزش برای دانشجویانی محروم استفاده کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نوشین کهن
دانشیار،گروه آموزش پزشکی و یادگیری الکترونیکی، دانشگاه علوم پزشکی هوشمند، تهران، ایران .
حامد خانی
استادیار، گروه آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هوشمند، تهران،ایران.
هانیه زهتاب هاشمی
استادیار، گروه انفورماتیک پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هوشمند، تهران، ایران
وحیده منتظری
استادیار، گروه هوش مصنوعی، دانشگاه علوم پزشکی هوشمند، تهران، ایران.
بابک ثابت
دانشیار، گروه جراحی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. وابسته دوم: معاونت امور دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :