رابطه غیرخطی عملکرد پایداری ESG و فرصت های رشد با تاکید بر محدودیت های مالی
محل انتشار: فصلنامه حسابداری مالی، دوره: 15، شماره: 59
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 185
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_QFAJ-15-59_003
تاریخ نمایه سازی: 23 خرداد 1403
چکیده مقاله:
عنصر موثر بر تصمیمات سرمایه گذاران، فرصت های رشد شرکت است که عواملی مانند عملکرد پایداری زیست محیطی، اجتماعی و حاکمیتی (ESG) با ایجاد اعتماد سهامداران فعلی و آتی، بر بهبود آن موثر هستند؛ اما با افزایش میزان عملکرد ESG میزان ریسک سهامداران کمتر شده و تاثیر معکوسی بر فرصت رشد خواهد داشت. همچنین، در شرایط مالی متفاوت، تصمیمات مدیران برای انجام عملکرد ESG متفاوت است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثرات غیرخطی عملکرد پایداری ESG بر فرصت های رشد با در نظر گرفتن محدودیت مالی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. نمونه ای آماری شامل ۱۳۰ شرکت طی بازه زمانی ۱۳۹۳ – ۱۴۰۰ است. به منظور آزمون فرضیه ها از الگوی رگرسیون چند متغیره و نرم افزار ایویوز نسخه ۱۴ استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد عملکرد پایداری یک رابطه یو شکل معکوس با فرصت های رشد شرکت دارد و بعد زیست محیطی و حاکمیت شرکتی تاثیر مهم تری نسبت به بعد اجتماعی دارند. همچنین، در شرکت های با محدودیت مالی، رابطه به شکل خطی مثبت تبدیل می شود؛ بنابراین با توجه به اینکه انتظار می رود در پی معضلات اجتماعی فعلی، اهمیت ESG افزایش یابد، پیشنهاد می شود که شیوه های پایداری ESG، در شرکت ها، طراحی و مدیریت شود. پس مدیران باید توجه بیشتری را نه تنها به ویژگی های استراتژیک مانند عملکرد ESG، بلکه به پتانسیلی که برای تقویت فرصت رشد آینده برای شرکت هایشان دارد، اختصاص دهند.
کلیدواژه ها:
ESG Sustainability Performance ، Growth Opportunities ، Financial Constraints. ، عملکرد پایداری زیست محیطی ، اجتماعی و حاکمیتی ، فرصت های رشد ، محدودیت مالی
نویسندگان
مجتبی گل خواه
Department of Accounting, Ershad Damavand Institution of Higher Education, Tehran, Iran.
فرشید ریاحی درچه
Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran.
ایرج ترابی
Department of Accounting, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :