پیامدهای بالینی و پاراکلینیکی سویه های SARS-CoV-۲ در نوزادان و اطفال

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 68

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PAHM-23-3_013

تاریخ نمایه سازی: 23 خرداد 1403

چکیده مقاله:

سردبیر محترم، با گسترش جهانی همه گیری COVID-۱۹، علائمی مانند تب، سرفه، درد عضلانی و خستگی، همراه با یافته های آزمایشگاهی ناهنجاری های تعداد لکوسیت ها و شواهد رادیوگرافی قفسه سینه، به عنوان علائم غیراختصاصی در سویه های مختلف گزارش شده اند. تب رایج ترین علامت در همه انواع سویه های ویروس  SARS-CoV-۲است، اگرچه نتایج نشان می دهد که اطفال مبتلا به سویه بتا تب کمتری را تجربه می کنند. تظاهرات دیگر، مانند اسهال، استفراغ، درد شکم و سرگیجه کمتر شایع بوده اند، اما ممکن است گاهی اوقات تنها علامت باشند. در یک بررسی مرور نظام مند بر روی ویژگی های نوزادان مبتلا به عفونت SARS-CoV-۲ در انگلستان گزارش شد که علائم اصلی در هنگام مراجعه، گرمازدگی، تغذیه ضعیف، استفراغ، علائم تنفسی، زکام و بی حالی بود. علائم بالینی COVID-۱۹ در اطفال بسته به سویه ویروس متفاوت است و مطابق با اوج سویه های نگران کننده  سازمان بهداشت جهانی است. بنابراین برای انجام زایمان های محافظت شده و کاهش احتمال ابتلا به کووید-۱۹ حین زایمان و پس از زایمان در زنان باردار آلوده دستورالعمل های بالینی توصیه می شود. دستورالعمل آزمون استاندارد، اجتناب از سرایت از مادر به کودک، و تهیه بهترین درمان برای نوزادان علامت دار، مسائل اصلی در مدیریت ابتلا در نوزادان و کودکانی است که مبتلا یا مشکوک به COVID-۱۹ هستند. شیر مادر بهتر است به عنوان شیر مادر دوشیده یا شیر خشک استفاده شود. نوزادان با PCR مثبت باید در اتاق ایزوله فشار منفی بستری شوند و خدمات لوله گذاری یا مدیریت راه هوایی ارائه شود.

نویسندگان

نصیر عارفی نیا

Department of Medical Microbiology, Jiroft University of Medical Sciences, Jiroft, Iran

محمد جواد موسوی

Department of Hematology, School of Para-Medicine, Bushehr University of Medical Sciences, Bushehr, Iran

حسین تیموری

Medical Microbiology Research Center, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran

مریم فخری زاده

Department of Basic Medical Sciences, Khoy University of Medical Sciences, Khoy, Iran

پریسا زینالی

Department of Basic Medical Sciences, Khoy University of Medical Sciences, Khoy, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :