نظارت تصوری تنش آب در64رقم گندم با استفاده ازدمانگارمادون قرمز
محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 597
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT11_1133
تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392
چکیده مقاله:
باتوجه به جمعیت رو به رشد جهان و محدودیت منابع آب و خاک روشهای مختلفی جهت غلبه برعوامل محدود کننده تولید گیاهان زراعی نظیر تنش خشکی درپیش گرفته شده است اندازه گیری دمای کانوپی (Canopy Temperature Depression با استفاده ازدوربین مادون قرمز Infrared) روشی سریع برای جداکردن ارقام متحمل به خشکی محسوب میش ود اساس یان روش تعیین نسبت عکس بین دمای برگ و مقدار تعرق است دراین ازمایش دمای کانوپی 48 رقم دابل هاپلوئید 11 رقم مقاوم به خشکی و شوری و 5رقم حساس به خشکی گندم تحت شرایط تنش ابی مزرعه مقایسه شدند تنش اب درمزرعه تفاوت زیادی را بردمای کانوپی ارقام گندم گذاشت بطوریکه این تفاوت برای نشان دادن تنش کافی بود تفاوت دمای کانوپی بین 48 رقم دابل پاپلوئید گندم بسیار اندک بوده ولی بین ارقام حساس و مقاوم به خشکی تفاوت دمایی بیشتری مشاهده شد این نتیاج نشان داد که دمای کانوپی شاخص مطمئنی برای نشان دادن تغییرات دمایی کانوپی گندم بوده و بنابراین دمانگار مادون قرمز میتواند به عنوان ابزار تصویری برای نمایش دادن دمای برگ یا کانوپی تحت شرایط کمبود آب درمزرعه مورد استفاده قرارگرفته و انتخاب ارقام متحمل به خشکی با استفاده ازدمای کانوپی دررابطه با تغییرات تنش آب خاک می تواند مورد بحث قرارگیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه گنجی ارجنکی
دانشگاه شاهد
علیرضا مرشدی
استادیار دانشگاه تهران
یوسف فیلی زاده
دانشگاه شاهد
علاءالدین کردناییج
دانشگاه شاهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :