اثرسطوح مختلف شوری بررشد وتنظیم کننده های اسمزی ده ژنوتیپ جو
محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 481
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT11_1033
تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392
چکیده مقاله:
به منظور بررسی تغییرات رشد و تنظیم کننده های اسمزی ده ژنوتیپ جو حاصل تلاقی دو لاین استپتوئه و مورکس، آزمایشی بصورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار در سال 1387 در پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه زابل با استفاده از سیستم کشت هیدروپونیک انجام گرفت. تیمار شوری شامل چهار سطح 0 ( شاهد)، 100، 200،300 میلی مولار نمک NaCl بود که 20 روز بعد از اعمال تنش در ده ژنوتیپ جو و در مرحله گیاهچه ای مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج تجزیه های آماری نشان داد شوری تاثیر معنی داری بر میزان کلروفیل و مقادیر دو تنظیم کننده اسمزی کربوهیدرات و پرولین در ژنوتیپ های مختلف جو دارد. با بالا رفتن میزان شوری از شاهد به 300 میلی مولار بر مقدار کلروفیل برگها و مقادیر پرولین و کربو هیدرات افزوده شد. در بالاترین سطح شوری ( 300 میلی مولار ) میزان پرولین و کربوهیدرات نسبت به تیمار شاهد به ترتیب از افزایشی معادل 8/11 درصد و 1/9 درصد برخوردار بودند. در بین ژنوتیپ ها و در بالاترین سطح شوری، ژنوتیپ 6 از بیشترین کارایی در مقاومت به شوری همراه با کمترین کاهش وزن خشک بخش هوایی و ریشه برخوردار بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :