بررسی ویژگی های مکانیک شکست بتن های الیافی پرمقاومت با استفاده از نمونه های آزمایشگاهی با دو هندسه متفاوت
محل انتشار: مجله تحقیقات بتن، دوره: 13، شماره: 4
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 97
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCRGU-13-4_007
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1403
چکیده مقاله:
کاربرد الیاف به منظور جبران نقطه ضعف بتن در مقابله با تنش های کششی امری مرسوم و متداول است. در این پژوهش الیاف پلی پروپیلن با روکش پلی الفین به منظور تقویت مقاومت کششی بتن های پرمقاومت استفاده شده است. الیاف به کار گرفته شده به صورت ساده و شبکه ای با سه طول ۱۹، ۳۰ و ۵۰ میلی متر بوده که در سه درصد حجمی مختلف ۵/۰، ۱ و ۵/۱ درصد برای بررسی ویژگی های مکانیکی شامل مقاومت کششی و مدول الاستیسیته و همچنین ویژگی های شکست نمونه های تیر شیاردار و دیسک نیم استوانه شیاردار به بتن اضافه گردیده اند. اضافه کردن الیاف باعث افزایش مقاومت کشش دونیم شدگی، کاهش مدول الاستیسیته و افزایش انرژی شکست و طول مشخصه تا ۹۰ برابر شده است. همچنین امکان پذیری استفاده از نمونه های دیسک نیم استوانه به عنوان جایگزین نمونه های تیر شیاردار در آزمایش خمش سه نقطه ای از طریق آزمون فرضیه مورد بررسی قرار گرفته و نشان داده شده است که نتایج به دست آمده از نمونه تیر و دیسک نیم استوانه در سطح اطمینان ۹۰% تفاوت معناداری نداشته و می توان از نمونه های دیسک نیم استوانه با حجم و وزنی به میزان ۲۰ برابر کمتر از نمونه های تیر به منظور محاسبه مولفه های شکست استفاده نمود. همچنین روابط تجربی جهت تبدیل نتایج تیر و دیسک نیم استوانه به یکدیگر با استفاده از برازش داده ها به دست آمده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علیرضا علی اکبری
Department of Civil and Environment Engineering, Amirkabir University of Technology (Tehran Polytechnic), Tehran, Iran
پوریا حاجی کریمی
Department of Civil & Environmental Engineering, Amirkabir University of Technology (Tehran Polytechnic), Tehran, Iran
سینا فلاح حسینی
Department of Civil Engineering, Qazvin Branch, Islamic Azad University, Qazvin, Iran
فریدون مقدس نژاد
Professor, Department of Civil and Environment Engineering, Amirkabir University of Technology (Tehran Polytechnic), Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :