بررسی روند رشدچغندرقند درمنطقه خوی
محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 477
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT11_0876
تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392
چکیده مقاله:
روند رشد الگویی است که تغییرات پارامترهای کمی و کیفی رشد چغندرقند را بصورت مستدل نشان داده و نحوه تأثیر عوامل محیطی را در مراحل مختلف رشد محصول مشخص می نماید و از این طریق اقتصادی ترین روش تولید محصولات کشاورزی و تکنیک های مورد نیاز و مقرون بصرفه در زراعت این محصول عملی می گردد. بمنظور بررسی روند رشد چغندر قند در شهرستان خوی آزمایشی بر روی یک رقم عمده مورد کشت در منطقه (436)، در دو تاریخ کاشت در قالب بلوکهای کامل تصادفی طی سالهای 1383-1384 اجرا گردید. تاریخ های نمونه برداری در هر دوره 15 روزه بعنوان یک تیمار منظور شد. نتایج نشان داد که تاریخ کاشت اول (نیمه اول فروردین) بدلیل بالا بودن درصد قند و عملکرد ریشه و قند قابل استحصال نسبت به تاریخ کاشت دوم (نیمه اول اردیبهشت) برتری دارد. همبستگی معنی داری بین صفات درصد قند و عملکرد ریشه با صفات مورفولوژیک شاخص سطح برگ و تعداد برگ مشاهده شد. حداکثر شاخص سطح برگ در تاریخ کاشت اول در نیمه اول مردادماه حاصل شد و در موقع برداشت شاخص سطح برگ به حداقل مقدار خود رسید. کاهش مشخص شاخص سطح برگ در نیمه دوم مرداد تا اواسط شهریور ماه نشانگر تأثیر تنش دما و تخلیه ازت نیتراته در زمین بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :