بررسی کارآیی مصرف آب درسیستم های مختلف آبیاری درکشت یک ودو ردیفه ذرت دانه ای و تاثیر آن روی عملکرد
محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 579
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT11_0849
تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثر روش های مختلف آبیاری در کشت یک و دو ردیفه بر روی عملکرد و کارآیی مصرف آب ذرت دانه ای هیبرید سینگل کراس 704 در سال 1386، آزمایشی به صورت کرت های نواری خرد شده (استریپ اسپلیت پلات) در قالب بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی میاندوآب به اجرا در آمد. در کرت های عمودی چهار تیمار آبیاری شامل سه سطح 80، 100 و 120 درصد نیاز آبی با استفاده از آبیاری قطره ای نواری (تیپ) و 100 درصد نیاز آبی در روش آبیاری نشتی و در کرت های افقی آرایش کاشت به صورت کشت یک و دو ردیفه در فاصله جوی و پشته های 75 سانتی متری و تراکم در سه سطح 90، 75 و 105 هزار بوته در هکتار به صورت اسپیلت پلات قرار گرفتند. نتایج حاصله پس از برداشت نهایی نشان داد که میزان عملکرد دانه در تیمار 100 درصد نیاز آبی با استفاده از آبیاری قطره ای نواری (تیپ) ضمن حفظ کارایی مصرف آب در حد مطلوب، در حد بالایی است. بنابراین با تأمین آب مورد نیاز با استفاده از این سیستم آبیاری ضمن صرفه جویی در مصرف آب و بدون کاهش شدید عملکرد می توان راندمان مصرف آب را بهبود بخشید. محاسبات اماری تجزیه واریانس ساده نشان داد که اختلاف معنی داری دراثرفاکتور اصلی تیمار روش ابیاری و تراکم بوته برروی عملکرد درسطح اماری 1درصد وجود داشت
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سارا صمدوند
کارشناس ارشد زراعت
مهدی تاجبخش
استادیاردانشگاه ارومیه
کامران انوری
کارشناس ارشد
جمال احمدآلی
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان غربی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :