«نقشه راه تغییر اقلیم» در سطح ملی چه باید باشد؟
محل انتشار: نشریه طبیعت ایران، دوره: 9، شماره: 1
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 64
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IRNAT-9-1_010
تاریخ نمایه سازی: 8 خرداد 1403
چکیده مقاله:
موضوع تغییر اقلیم با وجود کوشش های انجام شده هنوز به طور جدی مورد توجه قرار نگرفته است و در برنامه های ملی جایگاه روشنی ندارد. در تغییر اقلیم موضوعات با منشا انسانی، یا انسان ساز مورد نظر است و عوامل طبیعی، که خارج از اراده انسان منشا تغییرات می شوند، مورد نظر نیست.همیشه برای موفقیت و کاهش خطرات و خسارات محتمل به وقوع، «علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد». اگرچه خیلی زودتر باید مسائل حیاتی را مورد توجه قرار می دادیم، ولی در هر صورت «هرجا جلوی ضرر را بگیریم، منفعت است». نبود توجه کافی به اثرات تغییر اقلیم، در کنار مدیریت نامناسب منابع آب و مسائل محیط زیستی می تواند سبب بحران های جدی شود. بعضی لطمات حاصل از بحران های ایجاد شده ممکن است غیر قابل جبران باشد و حسرت بی عملی و عدم اقدام مقتضی را به دل باقی گذارد. راه چاره، نگاه جامع و همه جانبه نگری به موضوعات است. یکی از راه های مهم قابل توجه، تنظیم برنامه جامع و تدوین نقشه راه است.«انتشار گازهای گلخانه ای» از عوامل اصلی انسان ساز تغییر اقلیم شناخته شده است و ایجاد «محل های جذب» آنها نیز از راه حل های مهم معرفی شده است. پس در«نقشه راه کلی» که باید در آن، اهداف و برنامه ها در سطح ملی تعیین شوند، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و افزایش محل های جذب آنها مثل سطح جنگل ها و درخت کاری ها در سطح ملی، باید به صورت تراز ارزیابی اقدامات در نظر گرفته شود.
نویسندگان
مصطفی جعفری
سر مولف ارزیابی جهانی تغییر اقلیم، IPCC و برنده مشترک جایزه صلح نوبل در سال ۲۰۰۷ میلادی، عضو هیئت علمی و مشاور تغییر اقلیم- مجری تدوین استراتژیک «برنامه کلان تحقیقات تغییر اقلیم»