تعیین مناسب ترین زمان کاشت و رقم گلرنگ پاییزه تحت شرایط اقلیم اصفهان

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,587

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT11_0121

تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392

چکیده مقاله:

به منظور مطالعه و بررسی عکس العمل ارقام مختلف گلرنگ پائیزه نسبت به تاریخ های مختلف کاشت، آزمایشی در سال زراعی 87-1386 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اجرا گردید. برای انجام این آزمایش از طرح آماری کرت های یک بار خرد شده در قالب بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار استفاده گردید. تاریخ های مختلف کاشت در سه سطح (27 مهر، 12 آبان و 27 آبان) در کرت های اصلی و 4 رقم گلرنگ پائیزه (اراک، اصفهان، الیت و زرقان) در کرت های فرعی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تأخیر در کاشت به طور معنی داری موجب کاهش وزن خشک برگ، ساقه اصلی، طبق و وزن خشک کل گیاه گردید. حداکثر عملکرد دانه و روغن در تاریخ کاشت 27 مهر به ترتیب به میزان 9/2248 کیلوگرم در هکتار و 1/624 کیلوگرم در هکتار حاصل شد که اختلاف آن با تاریخ کاشت 12 آبان و 27 آبان معنی دار بود. بیشترین وزن خشک برگ، ساقه اصلی، طبق، وزن حشک کل، شاخص برداشت، عملکرد دانه و عملکرد روغن در مقایسه با سایر ارقام توسط الیت تولید شد. اثر متقابل تاریخ کاشت و رقم صرفاً بر وزن خشک کل و عملکرد دانه معنی دار بود. رقم الیت در تاریخ های مختلف کاشت بیشترین عملکرد دانه را تولید نمود. ولی با این وجود بیشترین عملکرد دانه به طور معنی داری در تاریخ کاشت 27 مهر توسط رقم الیت حاصل شد. بیشترین عملکرد دانه و روغن در رقم الیت به ترتیب به میزان 9/2788 کیلوگرم در هکتار و 2/787 کیلوگرم در هکتار حاصل شد. کوتاهی فصل رشد، در اثر تأخیر در کاشت سبب شد که گیاه نتواند به موقع پوشش خود را گسترش داده و از پتانسیل محیطی بخوبی استفاده نماید. بر اساس نتایج بدست آمده تاریخ کاشت 27 مهر و رقم الیت در شرایط مشابه با مطالعه حاضر مناسب می باشد.

کلیدواژه ها:

گلرنگ ، تاریخ کاشت ، رقم ، عملکرد دانه و روغن

نویسندگان

سیدعلی امامی

کارشناس ارشد زراعت

علی سلیمانی

عضوهیئت علمی دانشگاه آزاد خوراسگان اصفهان

محمدحسام شاهرجبیان

کارشناسی زراعت و اصلاح نباتات

لیلا نارنجانی

هیئت علمی دانشگاه آزاد دولت آباد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Abel, G. H. 1976. Effect of irrigation regimes, planting dates, ...
  • Ashri, A., Zimmer, D. E., Urice, A. L, Cahaner, A., ...
  • Blackshaw, R. E. Derksen, D. A., and Muendel, H. H. ...
  • Khajepour, M. R. 2004. Industrial Plant, Isfahan Jahad Publication. 564 ...
  • Cholaby, L, Fernandez, E. M., and Plevich, Y. J. O. ...
  • Dennis, R. E., and Rubis, D. D. 1985. Safflower production ...
  • Tomas, S.S. 1992. Effect of soil hydrothermal regimes on performance ...
  • Zimmerman, L. H. 1973. Effect of photoperiod and temperature _ ...
  • نمایش کامل مراجع