کاربرد فسفربیولوژیک و مقایسه آن با فسفرشیمیایی برخصوصیات کمی آفتابگردان درمنطقه اراک
محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 763
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT11_0003
تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392
چکیده مقاله:
مقدار قابل توجهی فسفر به شکل غیر محلول در خاک وجود دارد و بعضی از باکتریهای خاکزی ظرفیت آزادسازی فسفر نامحلول را جهت رشد گیاه ندارند. کمبود این عنصر در حال حاضر با کاربرد کودهای شیمیایی جبران می گردد. کودهای شیمیایی اثرات مضری بر محیط زیست داشته و کیفیت محصولات کشاورزی را کاهش می دهد. این آزمایش به منظور بررسی اثر باکتریهای آزاد کننده فسفر در آفتابگردان روغنی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی به صورت فاکتوریل با 4 تکرار و 2 سطح باکتریهای آزاد کننده فسفر ( : مصرف فسفربیولوژیک، : عدم مصرف فسفر بیولوژیک) و 4 سطح مصرف کود فسفره ( : 150 kg/ha فسفات آمونیوم، : 300 kg/ha فسفات آمونیوم، : 150 kg/ha سوپرفسفات ترییل و : 300 Kg/ha سوپر فسفات تریپل) طی سال زراعی 1387 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک اجرا گردید. نتایج آزمایش نشان داد که با تلفیق فسفر بیولوژیک و فسفات آمونیوم صفات قطر طبق، تعداد دانه در طبق، عملکرد دانه و درصد روغن به طور معنی داری افزایش یافت. در مجموع می توان نتیجه گرفت که با مصرف باکتری های آزاد کننده فسفر می توان کود فسفر را تا 50 درصد کاهش داد بدون آنکه در محصول عملکرد دانه کاهش معنی داری ایجاد شود کاربرد باکتری ازاد کننده فسفرتوانست برروی صفات قطرطبق تعداددانهدرطبق عملکرد دانه درصد روغن تاثیر معنی داری داشته است و بهترین نتیجه دراثرتلفیق کود زیستی فسفاته با 150کیلوگرم درهکتار فسفات امونیوم که 20درصد افزایش عملکرد درهکتار داشته بدست آمده و دراثرتلفیق کود زیستی فسفاته با فسفات امونیوم به میزان 300 کیلوگرم درهکتار 12درصد افزایش عملکرد داشته است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مرتضی مرادی
کارشناسی ارشد زراعت
حمید مدنی
دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک
رضا پیله وری خمامی
کارشناسی ارشد زراعت
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :