پیش بینی طول عمر عایق های سلولزی ترانسفورماتورهای قدرت تحت تاثیرتنش حرارتی
محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس بین المللی برق
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,010
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PSC21_270
تاریخ نمایه سازی: 27 آبان 1385
چکیده مقاله:
در ترانسفورماتورهای قدرت جهت تامین استقامت الکتریکـی لازم بین سیم پیچ ها و همچنین استقامت مکـانیکی لازم بـین آنها از عایق های کاغذی استفاده مـی شـود . بـی شـک عـایق کاغذ سلولزی در ترانسفورماتور مسـ تقیما تحـت تـاثیر تـنش حرارتی ناشی از تلفـات سـیم پـیچ هـا و آهنـی قـرار دارد . از آنجایی که قسمت اعظم عایق کاغذ سلولزی به دور سیم پـیچ ها پیچیده شده است، تلفـات حرارتـی مسـتقیما بـر آن تـاثیر گذاشته بطوری که عمر قابل انتظار آن را کاهش می دهد . در ایــن مقالــه بــا انجــام تســت هــای پیرســازی تســریعی( Accelerated Ageing Tests ) بــر روی کاغــذ عــایق در ترانسفورماتورهای قدرت،تاثیر تنش حرارتی بر روی شاخص بسیار مهم فیزیکی - مکانیکی آن که همانا استقامت کششی می باشد بررسی شده است . بدین منظور با مشابهت سـازی دقیـق فرآیند کاری یک تران سفورماتور روغنی،ضمن فـراهم نمـودن تمهیدات لازم، مجموعـه آزمایشـگاهی مـورد نیـاز سـاخته و تست های پیرسازی تسـریعی در دماهـای 140 ، 150 و 160
درجه سانتی گراد انجام گردیده است . سپس با توجه به مـدت زمــان پیرســازی و بــا ملاحظــه بــر تغییــر اســتقامت کششــی کاغــذ،رفتار و چگــونگی تغییــر عمــر عــایق ســلولزی در ترانسفورماتور بررسی شده است . همچنین بـا توجـه بـه مـدل معروف آرینوس در تنش حرارتـی عـایق هـا و نیـز بـا مـدل ترکیبـــی جدیـــد تـــوانی - نمـــایی،عمر عـــایق ســـلولز در ترانسفورماتورها پیش بینی شده است .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد میرزائی
دانشکده برق - دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده فنی و مهندسی - دانشگاه
احمد غلامی
دانشکده برق - دانشگاه علم و صنعت ایران
حمیدرضا طیبی
جهاد دانشگاهی دانشگاه علم و صنعت ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :