مفهوم شناسی استطاعت در فرض عدم حاجت به راحله
محل انتشار: فصلنامه پژوهشنامه حج و زیارت، دوره: 4، شماره: 1
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 111
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HZRC-4-1_001
تاریخ نمایه سازی: 1 خرداد 1403
چکیده مقاله:
فقهای امامیه معتقدند مکلفی که قادر به تحصیل راحله نیست حتی در فرض عدم حاجت به راحله عنوان مستطیع بر وی صدق نمیکند. علامه حلی و فیض کاشانی، خلاف دیدگاه مذکور را دارند. محقق سبزوارای، مسئله را خالی از اشکال نمی داند و معتقد است ظاهر اخبار، بر خلاف دیدگاه فقهاست. در این مقاله، که به روش توصیفی تحلیلی به نگارش درآمده، ضمن بازپژوهی و تقویت نقدهای قائلان به دیدگاه خلاف مشهور، اثبات شده است که استطاعت را خواه به معنای عرفی و یا به معنای خاص شرعی، موضوع ادله وجوب حج بدانیم، مکلفی که قادر به تحصیل راحله نیست اما بدون مشقت می تواند خود را به مراسم حج برساند، استطاعت او متوقف بر تحصیل راحله نیست. نهایتا به حکم الغای خصوصیت و لزوم توجه به وحدت سیاق، گفته شده تحصیل زاد نیز که در سیاق تحصیل راحله قرار گرفته است، موضوعیت نخواهد داشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمید موذنی بیستگانی
The transportation mean a pilgrim may use to go to and return from his/her pilgrimage. PhD. Candidate of Islamic Jurisprudence and Islamic Law, University of Sistan and Baluchestan
نادر مختاری افراکتی
Assistant professor, Faculty of Theology and Islamic Studies, University of Sistan and Baluchestan
امیرحمزه سالارزائی
Instructor, Faculty of Theology and Islamic Studies, University of Sistan and Baluchestan
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :