ارزیابی ادله ارتباط و وابستگی جمعیت علمای مسلمان الجزایر به جریان سلفی گری افراطی
محل انتشار: فصلنامه پژوهشنامه حج و زیارت، دوره: 5، شماره: 3
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 95
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HZRC-5-3_002
تاریخ نمایه سازی: 1 خرداد 1403
چکیده مقاله:
«جمعیت علمای مسلمان الجزایر» یکی از مشهورترین تشکل های مذهبی فرهنگی الجزایر است که شهرتی فراتر از تاریخ اصلاحات و فرهنگ الجزایر دارد و بسیاری از کشورهای جهان را دربر می گیرد. مواضع دوگانه ای در روابط بین این جمعیت و جنبش سلفی گری وجود داشته که منجر به تردید در انتساب این جمعیت به جنبش سلفی گردیده است. بررسی دلایل این رابطه بر اساس گفتار و عملکرد اعضای شاخص و موسس جمعیت علمای مسلمان الجزایر موضوع اصلی این مقاله است که بر اساس روش «نقلی» و «تحلیل تاریخی» اثبات شده است. تصریحات و اعترافات صریح بسیاری از اعضای شاخص جمعیت به این رابطه و تکیه جمعیت بر جریان سلفی گری؛ حمایت از جریان وهابیت در الجزایر با تبرئه و تطهیر آن در آثار و مقالات متعدد این اعضا؛ اعتراف به نزدیکی و یکسانی مبانی فکری و عقیدتی در ریشه ای ترین مسائل (مانند توحید و شرک) و ارتباط و حمایت دوطرفه میان حکام وهابی و اعضای جمعیت از جمله این دلایل است. بر اساس تحلیل ارائه شده در این مقاله، استنکار ابتدایی اعضای جمعیت از انتساب به وهابیت و فراخوان عمومی و دعوت از گروه های مخالف وهابیت در آغاز شکل گیری این جمعیت، برای کسب فرصت به منظور تاسیس و تثبیت جایگاه جمعیت در جامعه سنتی الجزایر بود که به شدت تحت تاثیر طریقت های تصوف قرار داشت.
کلیدواژه ها:
Association of Algerian Muslim ʿUlamā ، Salafism in Algeria ، ʿAbd al- Ḥamīd Ibn Bādīs ، ‘Al- Bashīr al-Ibrāhīmī
نویسندگان
نورالدین بولحیه
Professor in Islamic Thought, Faculty of Islamic Sciences, Batata University, Algeria
محمدسعید نجاتی
PhD in History of Islam, level ۴ of Fiqh and Usul of the Seminary, member of the Department of History and Sirah, the Hajj and Pilgrimage Research Institute
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :