شناسایی و تبیین عوامل موثر بر دوسوتوانی سازمانی در راستای توسعه کسب و کارهای فناورانه جهاد دانشگاهی با رویکرد کیفی
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 134
فایل این مقاله در 29 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMDP-36-4_005
تاریخ نمایه سازی: 30 اردیبهشت 1403
چکیده مقاله:
هدف: هدف این پژوهش، تدوین چارچوبی برای شناسایی و تبیین عوامل موثر بر دوسوتوانی سازمانی در سازمانهای علمی و فناورانه گردشگری جهاد دانشگاهی است.
طرح پژوهش/ روش شناسی/ رویکرد: پژوهش حاضر به صورت کیفی و راهبرد آن مبتنی بر نظریهپردازی دادهبنیاد است. خبرگان فناوری جهاد دانشگاهی کشور شامل مدیران، اعضای هیئت علمی و کارشناسانی که در زمینه کسبوکارهای فناورانه حوزه گردشگری دارای تجربه و تخصص هستند، جزو جامعه آماری پژوهش هستند. برای گردآوری دادههای مورد نیاز نیز از روش نیمه ساختار یافته مبتنی بر نرمافزار Atlas ti استفاده شده است .
یافته ها: پس از تحلیل متن مصاحبه ها، ابعاد دوسوتوانی سازمانی شامل توانایی سازمان برای دنبال کردن بهره برداری و اکتشاف مناطق گردشگری و بهرهبرداری از فناوری برای نوآوری و استفاده از آن در زیرمجموعهها به عنوان مقوله محوری بهدست آمد و متغیرهای علی ، میانجی و تعدیل کننده شناسایی و در چارچوب نهایی تدوین شدند. یافته های پژوهش نشان می دهد که مدیریت و رهبری چندوجهی، منابع انسانی مختلفالوجه، و تنوع ساختاری از عوامل موثر بر استقرار دوسوتوانی سازمانی در سازمانهای فناورانه گردشگری جهاد دانشگاهی هستند. در ضمن ، استقرار دوسوتوانی سازمانی در سازمانهای علمی و فناورانه گردشگری جهاد دانشگاهی موجب پیامدهای مثبتی مانند ارزشآفرینی، تکمیل زنجیره فناوری، توسعه سازمانی و کاهش تناقضهای سازمانی است .
ارزش/ اصالت پژوهش: شناسایی عوامل کلیدی موفقیت در این حوزه می تواند راه گشای سازمان های فعال در صنعت گردشگری باشد. نتایج پژوهش حاضر می تواند مبنایی برای تدوین سیاست ها و برنامه ریزی های کلان در این حوزه باشد. ماهیت بینارشته ای این پژوهش و تلفیق دانش مدیریت و فناوری، سهم پژوهش حاضر بهشمار میرود.
کلیدواژه ها:
Organizational Ambidexterity ، Business Development ، Technological Businesses ، Tourism ، Qualitative Approach. ، دوسوتوانی سازمانی ، توسعه کسب و کارها ، کسب و کارهای فناورانه حوزه گردشگری ، رویکرد کیفی.
نویسندگان
علی غفاری
South Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
غلامرضا هاشم زاده خوراسگانی
Department of Technology Management, South Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :