تحلیل بصری تصاویر کتاب «گفتگو، برای زبان آموزان فارسی به عنوان زبان دوم» بر مبنای مولفه های بصری «دیوید هیل»(۲۰۱۳) و نظریه سرمایه اجتماعی فرهنگی «بوردیو»(۱۹۸۶)
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 111
فایل این مقاله در 30 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JSAMT-27-52_003
تاریخ نمایه سازی: 23 اردیبهشت 1403
چکیده مقاله:
این پژوهش تصاویر کتاب گفت وگو، ویژه زبان آموزان خارجی را با استفاده از روش تحلیل بصری بررسی کرده است. این کتاب با محتوای آموزش گفت وگو، برای فراگیران خارجی در سطح A۱ تدوین شده و دارای تصاویر زیادی است. هدف از این تحقیق، بررسی ویژگی های تصاویر این کتاب از دیدگاه مدرس، برای بررسی تصاویر یک منبع آموزشی در سطح مبتدی است. پس از ارزیابی کمی تصاویر این کتاب از منظر «تعداد و نوع تصویر» از دیدگاه هیل (۲۰۱۳)، مولفه های فرهنگی اجتماعی جامعه زبانی ایران برای فارسی آموزان خارجی از دیدگاه نظریه های «سرمایه فرهنگی اجتماعی» بوردیو (۱۹۸۶) نیز بررسی شده است. برای این منظور مولفه های اجتماعی فرهنگی و هویتی که در تالیف یک منبع آموزشی باید مورد توجه قرار گیرد، با استناد به مولفه های یادشده، در کتاب گفت وگو مطالعه شد. این پژوهش چک لیستی از ویژگی های مورد نیاز تصاویر در منابع آموزشی زبان فارسی برای فراگیران خارجی ارائه کرده است که می تواند در تهیه تصاویر برای اهداف آموزشی یک منبع درسی برای آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان در سطح مبتدی موثر باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه جعفری
مربی آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران .
رضامراد صحرایی
استاد زبانشناسی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :