بررسی نقش انعطاف پذیری شناختی در پیش بینی نومیدی و تاب آوری در دانشجویان
محل انتشار: فصلنامه روانشناسی شناختی، دوره: 1، شماره: 2
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 113
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCPKH-1-2_007
تاریخ نمایه سازی: 18 اردیبهشت 1403
چکیده مقاله بررسی نقش انعطاف پذیری شناختی در پیش بینی نومیدی و تاب آوری در دانشجویان
هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش انعطافپذیری شناختی در پیشبینی نومیدی و تابآوری در دانشجویان بود. تعداد ۲۷۷ نفر از دانشجویان دانشگاه شیراز که در سال تحصیلی ۹۰-۸۹ مشغول به تحصیل بودند با روش نمونهگیری تصادفی خوشهای انتخاب شدند. آزمودنیها با تکمیل پرسشنامهی انعطافپذیری شناختی، مقیاسهای نومیدی بک و تابآوری کانر و دیویدسون در این پژوهش شرکت نمودند. برای تجزیه و تحلیل نتایج از روشهای ضریب همبستگی پیرسون، و رگرسیون چندگانه به شیوهی همزمان استفاده شد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که خرده مقیاس ادراک کنترلپذیری توانست نمرهی کل نومیدی و همهی خرده مقیاسهای آن را به طور منفی پیشبینی کند. همچنین، خرده مقیاس ادراک گزینههای مختلف، نمرهی کل نومیدی و خرده مقیاسهای یاس در دستیابی به خواستهها و انتظار منفی نسبت به آینده را به طور منفی پیشبینی نمود. خرده مقیاس ادراک توجیه رفتار نیز خرده مقیاس عدم اطمینان به آینده را پیشبینی کرد. نتایج رگرسیون چندگانه همزمان در پیشبینی تابآوری نشان داد که خرده مقیاسهای ادراک کنترلپذیری و ادراک گزینههای مختلف، تابآوری را پیش بینینمودند. از بررسی یافتهها میتوان اینگونه نتیجهگیری کرد که انعطافپذیری شناختی،توانایی پیشبینی نومیدی و تابآوری را دارد. بنابراین آموزش انعطافپذیری شناختی از طریق درمان شناختی- رفتاری (CBT) میتواند موجب کاهش نومیدی و افزایش تاب آوری شود.
کلیدواژه های بررسی نقش انعطاف پذیری شناختی در پیش بینی نومیدی و تاب آوری در دانشجویان:
Key Words Cognitive Flexibility ، Hopelessness ، Resilience ، Control ، Alternatives ، Alternatives for Human Behaviors ، ها انعطافپذیری شناختی ، نومیدی ، تاب آوری ، ادراک کنترلپذیری ، ادراک گزینههای مختلف ، ادراک توجیه رفتار
نویسندگان مقاله بررسی نقش انعطاف پذیری شناختی در پیش بینی نومیدی و تاب آوری در دانشجویان
محمد احسان تقی زاده
دانشگاه پیام نور
اعظم فرمانی
دانشگاه پیام نور
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :