اثربخشی «آموزش سلامت جنسی» بر خودپنداره ی جنسی نوجوانان دختر ساکن در مراکز بهزیستی
محل انتشار: مجله مدیریت ارتقای سلامت، دوره: 13، شماره: 3
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 212
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHPM-13-3_001
تاریخ نمایه سازی: 18 اردیبهشت 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: آموزش سلامت جنسی اهمیت بسیاری در بهبود کیفیت زندگی نوجوانان ساکن در مراکز بهزیستی دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی "آموزش سلامت جنسی" بر خودپنداره ی جنسی نوجوانان دختر ساکن در مراکز بهزیستی در شهر اصفهان انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی از نوع پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل همراه با پیگیری بود. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل همه نوجوانان دختر ساکن در مراکز بهزیستی شهر اصفهان در سال ۱۴۰۲ بودند. تعداد ۳۰ نوجوان دختر ۱۵ تا ۱۸ سال بر اساس نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. سپس به صورت تصادفی از نوع قرعه کشی در گروه "آموزش سلامت جنسی" (۱۵ نوجوان) و گروه کنترل (۱۵ نوجوان) گمارده شدند. جمع آوری داده های پژوهش با پرسشنامه جمعیت شناختی و "مقیاس خودپنداره ی جنسی" (Sexual Self-Concept Scale) انجام گرفت. روایی محتوا به روش کیفی و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ انجام شد. سپس برای گروه مداخله، ۸ جلسه ۹۰ دقیقه ای "آموزش سلامت جنسی" هفته ای ۱ جلسه انجام شد. گروه کنترل درمان را پس از اتمام پژوهش دریافت کردند. پس از اتمام مداخله، پس آزمون و به فاصله ۲ ماه بعد پیگیری انجام شد. ابزارهای هر ۳ مرحله توسط نوجوانان ساکن در مراکز بهزیستی تکمیل شد. داده ها در نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۲۷ تحلیل شد.
یافته ها: بین گروه مداخله و گروه کنترل در متغیر خودپنداره ی جنسی، در مرحله پس آزمون و پیگیری تفاوت معناداری وجود داشت. بنابراین، مداخله در بهبود خودپنداره ی جنسی نوجوانان ساکن در مراکز بهزیستی اثربخش بود (P<۰/۰۵).
نتیجه گیری: "آموزش سلامت جنسی" باعث بهبود خودپنداره ی جنسی نوجوانان ساکن در مراکز بهزیستی می شود. پیشنهاد می شود روانشناسان و سرپرستان مراکز از یافته های این پژوهش در جهت ارتقای سلامت جنسی نوجوانان استفاده کنند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شادی جزینی
Islamic Azad University, Khomeinishahr
فهیمه نامدارپور
Islamic Azad University, Khomeinishahr
عباس امان الهی
Shahid Chamran University of Ahvaz
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :