طراحی سیمان برای ساخت بتن حجیم خودتراکم مقاومت بالا (C۵۰)
محل انتشار: فصلنامه مصالح و سازه های بتنی، دوره: 8، شماره: 2
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 84
این مقاله فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن مقالات دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ICS-8-2_004
تاریخ نمایه سازی: 17 اردیبهشت 1403
چکیده مقاله طراحی سیمان برای ساخت بتن حجیم خودتراکم مقاومت بالا (C۵۰)
افزایش دما در طول هیدراسیون سیمان هنوز یک مشکل اساسی در ساخت سازه های بتنی حجیم است. دمای داخلی بتن حجیم به دلیل فرآیند هیدراسیون سیمان افزایش می یابد درحالی که بتن بیرونی ممکن است در حال خنک شدن و انقباض باشد. هنگامی که درجه حرارت به طور قابل توجهی در ساختار متفاوت است، می تواند در بتن باعث ایجاد ترک شود. همچنین دماهای بالا می تواند منجر به تاخیر در تشکیل اترینگایت و کاهش مقاومت و دوام بتن شود. جایگزینی پوزولان های طبیعی یکی از موثرترین روش ها برای کاهش تنش های حرارتی و کنترل ترک خوردگی است. در این تحقیق هدف طراحی سیمانی برای ساخت بتن حجیم خود تراکم با مقاومت بالا (C۵۰) است. بر این اساس و پس از بررسی شرایط کشور و در دسترس بودن بهترین پوزولان طبیعی از سرباره کوره ذوب آهن و میکرو سیلیس به عنوان پوزولان های جایگزین استفاده شد. بدین صورت که سه سیمان دو جزئی با ۳۵%، ۴۰% و ۴۵% جایگزینی سرباره و یک سیمان سه جزئی حاوی ۴۵% سرباره و ۶% میکرو سیلیس بررسی شدند. برای طراحی این سیمان ها پس از انجام آزمایش های فیزیکی و شیمیایی سیمان و ملات سیمان، شاخصه های موردنیاز فنی که با نظرسنجی از کارشناسان تکنولوژی بتن به دست آمده اند بررسی شدند. نتایج نشان داد که سرباره می تواند در بهبود ویژگی های مکانیکی، کارپذیری و حرارتی بتن نقش اساسی ایفا کند. بر اساس نتایج بهترین عملکرد را سیمان دارای ۴۵ درصد سرباره داشته است.
کلیدواژه های طراحی سیمان برای ساخت بتن حجیم خودتراکم مقاومت بالا (C۵۰):
نویسندگان مقاله طراحی سیمان برای ساخت بتن حجیم خودتراکم مقاومت بالا (C۵۰)
سعید رحمتی
کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی علم وصنعت ، تهران، ایران
عماد توکلی
کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران
منصور فخری
استاد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :