بررسی تاثیر آموزش ها و مشاوره های قبل از ازدواج بر سازگاری زوجین در سه سال اول زندگی مشترک در بین جوانان ازدواج کرده شهرهای اصفهان و شهرکرد
محل انتشار: فصلنامه زن و جامعه، دوره: 15، شماره: 57
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 138
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JZVJ-15-57_001
تاریخ نمایه سازی: 17 اردیبهشت 1403
چکیده مقاله:
عنوان: بررسی تاثیر آموزشها و مشاورههای قبل از ازدواج بر سازگاری زوجین در سه سال اول زندگی مشترک در بین جوانان ازدواج کرده شهرهای اصفهان و شهرکرد.مقدمه: آموزشها و مشاورههای قبل از ازدواج شامل کلاسهای آموزشی ۶ تا ۸ ساعته است که در مراکز بهداشتی با هدف آموزش مهارتهای مورد نیاز زندگی مشترک برگزار میگردد و زوجین قبل از ازدواج رسمی ملزم به گذراندن این دورهها هستند. هدف تحقیق بررسی تاثیر آموزشها و مشاورههای قبل از ازدواج بر سازگاری زوجین بود.روششناسی: روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری، کلیه جوانان شهرهای اصفهان و شهرکرد است که طی سالهای (۱۳۹۸-۱۳۹۶) ازدواج کردهاند. حجم نمونه با فرمول کوکران تعیین شده است و ۳۸۷ نفر به عنوان نمونه با روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شد. جمعآوری دادهها با پرسشنامه محققساخته آموزش و مشاوره قبل از ازدواج و پرسشنامه متعادل شده سازگاری زوجین گراهام بی. اسپانیر (DAS) انجام شد. دادهها نیز با تکنیکهای کمی (آزمون رگرسیون) و با برنامه Spss و Amos تحلیل شد.یافته ها: یافته ها نشان داد متغیر «آموزشها و مشاورههای قبل از ازدواج» بر متغیر «سازگاری زوجین» و ابعاد آن اثر مستقیم، مثبت و معناداری دارد (۰۵/۰p<)؛ آموزشها و مشاورههای قبل از ازدواج به میزان (۳۹/۰) بر سازگاری زوجین، به میزان (۳۰/۰) بر رضایتمندی از زندگی زناشویی، به میزان (۲۶/۰) بر پیوستگی زوجین، به میزان (۲۳/۰) بر همرایی و توافق دونفری و به میزان (۱۵/۰) بر ابراز عواطف موثر است.نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق «آموزشها و مشاورههای قبل از ازدواج» بر «سازگاری زوجین» تاثیر دارد و باعث افزایش سازگاری زوجین و به تبع باعث افزایش امنیت خانوادهها و امنیت جامعه میگردد. بنابراین توجه بیشتر به آموزشها و مشاورههای قبل از ازدواج و افزایش مدت زمان این دورهها حائز اهمیت است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مسیب خالدی سردشتی
دانشجوی مقطع دکترا رشته جامعه شناسی فرهنگی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان، دهاقان، ایران
اصغر محمدی
استادیار گروه جامعه شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان، دهاقان، ایران
سیدعلی هاشمیان فر
دانشیار گروه جامعه شناسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :