بررسی تاثیر پیش تیمار مایکرویو بر ویژگی های آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده بذر کتان
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 103
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FSCT-21-148_015
تاریخ نمایه سازی: 17 اردیبهشت 1403
چکیده مقاله:
در این پژوهش تاثیر پیشتیمار مایکروویو در توانهای ۵۰۰ و ۹۰۰ وات بر ویژگیهای آنتیاکسیدانی (مهار رادیکال DPPH و آنتی اکسیدانی کل) پروتئین هیدرولیز شده بذر کتان در بازه زمانی ۲۱۰۰-۳۰ دقیقه بررسی گردید. در مرحله بعد تاثیر غلظتهای متفاوت (mg/ml ۱۰۰-۲۰) تیمار بهینه بر ویژگیهای آنتیاکسیدانی (ظرفیت آنتی اکسیدانی کل، فعالیت احیاء کنندگی یون آهن، مهار رادیکال DPPH و شلاته کنندگی یون آهن) بررسی و با خاصیت آنتی اکسیدانی ویتامین ث بهعنوان یک آنتی اکسیدان سنتزی و پروتئین هیدرولیز نشده بذر کتان مقایسه شد. نتایج نشان داد که پیشتیمار مایکروویو در توان ۵۰۰ وات بهطور معنیداری باعث افزایش خواص آنتی اکسیدانی (مهار رادیکال DPPH و آنتی اکسیدانی کل) پروتئین هیدرولیز شده بذر کتان شد اما توان بیشتر مایکروویو (۹۰۰ وات) باعث کاهش خاصیت آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده تولیدی نسبت به نمونه بدون اعمال پیش تیمار و یا نمونه با اعمال پیش تیمار مایکروویو با توان ۵۰۰ وات شد. نمونه با اعمال پیش تیمار مایکروویو با توان ۵۰۰ وات و رمان هیدرولیز ۱۸۰ دقیقه بهنوان تیمار بهینه با بیشترین ظرفیت آنتی اکسیدانی کل و فعالیت مهار رادیکال آزاد DPPH بهعنوان تیمار بهینه انتخاب شد. بررسی تاثیر غلظت بر خواص آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده نشان داد که بیشترین مهار رادیکال آزاد DPPH (۷/۵۲ درصد)، ظرفیت آنتی اکسیدانی کل (۳۵/۱ جذب در ۶۹۵ نانومتر)، فعالیت احیاء کنندگی یون آهن (۸۵۹/۰ جذب در ۷۰۰ نانومتر) در غلظت (mg/ml) ۶۰ و بیشترین فعالیت شلاتهکنندگی یون آهن (۸۳/۵۰ درصد) در غلظت (mg/ml) ۸۰ حاصل شد. در نتیجه پروتئین هیدرولیز شده بذر کتان با دارا بودن قابلیت آنتی اکسیدانی مناسب قابلیت کاربرد در تولید محصولات غذایی فراسودمند، مکملهای غذایی ورزشکاران و سالمندان را دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Nader Sanadgol
M.Sc student, Department of Food Science and Engineering, Azadshahr Branch, Islamic Azad University, Azadshahr, Iran
Seyyed Hossein Hosseini Ghaboos
Assistant Professor, Food Science and Technology Research Center of east Golestan, Azadshahr Branch, Islamic Azad University, Azadshahr, Iran
Alireza Sadeghi Mahoonak
Professor, Faculty of Food Science and Technology, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :