اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر درآمیختگی افکار، تنظیم هیجان و اضطراب سلامت دختران دارای سندرم درد قاعدگی

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 58

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JNE-13-1_002

تاریخ نمایه سازی: 12 اردیبهشت 1403

چکیده مقاله:

مقدمه: اکثر زنان در سنین باروری اختلالات مرتبط با چرخه قاعدگی به نام سندرم پیش از قاعدگی را تجربه می کنند. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر درآمیختگی افکار، تنظیم هیجان و اضطراب سلامت دختران دارای سندرم پیش از قاعدگی انجام شد. روش کار: این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون_پس آزمون و گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش تمامی دختران مقطع متوسطه دوم شهر گرگان در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ بودند که تعداد ۳۰ دانش آموز به صورت خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند و به صورت تصادفی در ۲ گروه آزمایش و گواه (هر گروه ۱۵) نفر جایدهی شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های غربالگری پیش از قاعدگی Steiner، درآمیختگی افکار Wells، دشواری در تنظیم هیجان Garnefski و  Kraaij و اضطراب سلامت Salkovskis بود. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار spss-۲۴ و روش های آماری تحلیل کوواریانس تک متغیره در سطح معناداری ۰۵/۰>p انجام شد. یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که میانگین نمرات پیش آزمون متغیرهای درآمیختگی افکار، تنظیم هیجان و اضطراب سلامت قبل از مداخله در گروه آزمایش به ترتیب ۶۷/۱۲۹، ۹۲/۱۱۱، ۸۵/۱۶۲ بود که پس از مداخله به ۶۶/۹۳، ۰۲/۷۸، ۸۴/۱۴۶ تغییر یافت. به عبارت دیگر درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر درآمیختگی افکار (۰۰۱/۰>P)، تنظیم هیجان (۰۰۱/۰>P) و اضطراب سلامت (۰۰۱/۰>P) دختران دارای سندرم پیش از قاعدگی موثر بود. نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاکی از آن است که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد منجر به کاهش درآمیختگی افکار، دشواری در تنظیم هیجان و اضطراب سلامت دختران دارای سندرم پیش از قاعدگی گردید. بکارگیری این درمان توسط متخصصان بهداشت روان و درمانگران در حیطه توان بخشی دختران دارای سندرم پیش از قاعدگی توصیه می­شود.

کلیدواژه ها:

ACT ، Integration of Thoughts ، Emotion Regulation ، PMS ، Health Anxiety ، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد ، درآمیختگی افکار ، تنظیم هیجان ، سندرم پیش از قاعدگی ، اضطراب سلامت

نویسندگان

سید مجتبی عقیلی

گروه علمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

یلدا حق پرست

کارشناس ارشد روانشناسی، دانشگاه پیام نور، گلستان، ایران

انسیه بابایی

استادیار، گروه روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ۱ Chumpalova P, Iakimova R, Stoimenova-Popova M, Aptalidis D, Pandova ...
  • ۲۴ Steiner M, Macdougall M, & Brown E. The premenstrual ...
  • ۲۶ Myers SG, Fisher PL, Wells A. An empirical test ...
  • ۲۸ Cunningham M, Griffiths S, Baillie A, & Murray S. ...
  • نمایش کامل مراجع