تآثیر خستگی عضله ذوزنقه فوقانی بر فعالیت الکترومایوگرافی (EMG) عضلات کمربند شانه افراد دارای شانه نامتقارن و افراد دارای شانه متقارن هنگام ابداکشن فعال
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,094
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSTU06_077
تاریخ نمایه سازی: 13 اردیبهشت 1392
چکیده مقاله:
مقدمه: ضعف عضلات اسکاپولوتوراسیک منتهی به وضعیت قرارگیری غیر طبیعی کتف شده و با بهم زدن ریتم اسکاپولوهومرال مانع عملکرد طبیعی شانه می گردد. این مطالعه با هدف بررسی تآثیر خستگی ذوزنقه فوقانی بر EMG عضلات کمربند شانه دختران نوجوان دارای شانه نامتقارن و سالم در حرکت ابداکشن فعال انجام شد. روش شناسی: 10 دختر دارای شانه نامتقارن (گروه تجربی) با اختلاف ارتفاع شانه های 3 سانتیمتر، با 10 دختر دارای شانه متقارن(گروه کنترل) در دامنه سنی 14-17 سال، مورد مقایسه قرار گرفتند. EMG عضلات کمربند شانه شامل ذوزنقه فوقانی، دلتوئید خلفی، میانی و قدامی و دندانه ای قدامی در حرکت ابداکشن فعال قبل و بعد از خستگی ذوزنقه فوقانی(3 تکرار) مورد اندازه گیری قرار گرفت. برای این منظور از دستگاه الکترومایوگرافی 16 کاناله مدل MA300-16 استفاده شد. سپس فعالیت الکترومیوگرافی همان عضلات در حداکثر انقباض ایزومتریک (MVIC) ثبت و برای همسان سازی RMS استفاده شد. برای ارزیابی آماری از آنالیز واریانس با اندازه گیری های تکراری استفاده شد. (P<0/05). یافته ها: صرف نظر از عامل گروه، RMS همسان سازی شده مرحله قبل از خستگی بیشتر از بعد از خستگی بود (P=0/00).در دو گروه سالم و دارای شانه نامتقارن RMS مرحله بعد از خستگی نسبت به قبل از خستگی افزایش داشت اما اختلاف معناداری وجود نداشت. (P=0/08) در هر دو گروه RMS اغلب عضلات افزایش داشت اما اختلاف معنادار نبود. (P=0/40) در هر دو گروه RMS دو سمت بدن افزایش داشت اما اختلاف معناداری وجود نداشت. (P=0/85)بحث و نتیجه گیری: با توجه به یافته ها، شانه نامتقارن در میزان فعالیت عضلنی قبل و بعد از خستگی ذوزنقه فوقانی در حرکت ابداکشن فعال نقشی ندارد. اما به طور کلی خستگی ذوزنقه فوقانی باعث افزایش در میزان فعالیت عضلانی افراد می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
دنیا رحمانی
کارشناسی ارشد بیومکانیک ورزشی دانشگاه بوعلی سینا همدان
نادر فرهپور
دانشیار گروه تربیت بدنی دانشگاه بوعلی سینا همدان
فرید بحرپیما
دانشیار گروه فیزوتراپی دانشگاه تربیت مدرس تهران
امیر حیاتی
کارشناسی ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی ته
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :