فرصت ها و چالش های دانشگاه های علوم پزشکی در دست یابی به اهداف توسعه پایدار: یک مطالعه کیفی
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 141
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-22-12_002
تاریخ نمایه سازی: 28 اسفند 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: دستور کار ۲۰۳۰ سازمان ملل، با ۱۷ هدف در هسته اصلی خود، راهنمای مقابله با مهمترین چالشهای جهان است. با توجه به نقش مهم دانشگاههای علوم پزشکی در دستیابی به اهداف توسعه پایدار، این مطالعه با هدف شناسایی فرصتها و چالشهای موجود برای دانشگاههای علوم پزشکی جهت دستیابی به اهداف توسعه پایدار انجام گرفته است.
مواد و روش ها: پژوهش کیفی حاضر به صورت اکتشافی در سال ۱۴۰۱ در دانشگاههای علوم پزشکی ایران انجام گرفت. مصاحبههای نیمه ساختاریافته هدفمند با ۳۸ نفر از مدیران و کارشناسهای شاغل در معاونتهای مختلف انجام و تا مرحله اشباع ادامه یافت. تحلیل دادهها به روش تحلیل محتوای قراردادی Graneheim و Lundman انجام گرفت.
یافته ها: تعداد ۲۵ فرصت برای دانشگاههای علوم پزشکی کشور در مسیر دستیابی به اهداف توسعه پایدار در چهار دسته شامل نیروی انسانی، ارائه خدمات، سرمایهگذاری و ارتباطات و هماهنگی شناسایی شد. همچنین، تعداد ۳۵ چالش در پنج دسته شامل نیروی انسانی، ارائه خدمات، نظارت و کنترل، همکاری و تعاملات و تامین مالی شناسایی شدند.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه حاضر پیشنهاد میگردد سیاستگذاران و مدیران سلامت در جهت دستیابی به اهداف توسعه پایدار استخدام و نگهداری افراد متخصص در حوزههای مختلف، بهکارگیری مشوقهای کافی و مناسب، سرمایهگذاری کافی در حوزه مراقبتهای بهداشتی اولیه (Primary health care; PHC)، استفاده از سیستمها و تجهیزات مدرن مخصوصا در حوزه ثبت دادهها و بهبود روابط بین معاونتها و دانشگاههای علوم پزشکی با یک دیگر و با سایر سازمانها را در دستور کار خود قرار دهند.
واژه های کلیدی: اهداف توسعه پایدار، دانشگاههای علوم پزشکی، پژوهش کیفی، فرصتها، چالشها
کلیدواژه ها:
Sustainable development goals ، Universities of medical sciences ، Qualitative research ، Opportunities ، Challenges ، اهداف توسعه پایدار ، دانشگاه های علوم پزشکی ، پژوهش کیفی ، فرصت ها ، چالش ها
نویسندگان
عسگر آقایی هشجین
School of Health Management and Information Sciences, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
پوریا فرخی
Department of Health Management and Economics, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :